Categories Projectes europeus
Categories Projectes europeus

Projectes europeus

Beneficia’t de les oportunitats que ofereixen les convocatòries d’ajuts i subvencions europees

La gestió de projectes europeus s’ha convertit en una eina clau per impulsar el creixement i la competitivitat d’empreses i organitzacions a Barcelona. En un entorn globalitzat i dinàmic, la participació en projectes finançats per la Unió Europea brinda oportunitats úniques per accedir a recursos i finançament que contribueixen al desenvolupament i la innovació.

En aquest context, l’Oficina de Projectes Europeus de la Cambra de Comerç de Barcelona es presenta com un actor principal, oferint serveis especialitzats en la gestió de projectes europeus que permeten a emprenedors, empreses i entitats públiques aprofitar al màxim les ajudes i subvencions disponibles.

A través de la seva àmplia experiència i xarxa de contactes, la Cambra de Comerç de Barcelona acompanya i assessora als seus clients en totes les etapes de la gestió de projectes europeus, garantint l’eficàcia tècnica dels productes, contribuint a la comunicació efectiva dels resultats i gestionant els aspectes financers i administratius.

Gestió de projectes europeus

La gestió de projectes europeus és un procés complex que requereix un enfocament estratègic i una comprensió profunda dels requisits i les oportunitats disponibles.  A la Cambra de Comerç de Barcelona hi trobaràs un equip de més de 100 professionals preparat per donar-te suport en la gestió dels projectes europeus.

Des de Cambra ens encarreguem d’oferir assessorament i suport especialitzat a emprenedors, empreses i entitats que desitgin participar en projectes finançats per la Unió Europea. Des de la identificació de convocatòries i oportunitats de finançament fins a l’elaboració de propostes i la gestió financera, la nostra missió és maximitzar les possibilitats d’èxit dels nostres clients. Treballem en estreta col·laboració, adaptant les nostres estratègies a les necessitats específiques i brindant solucions a mesura que garanteixen una gestió eficient i reeixida dels projectes europeus. El nostre objectiu és simplificar el procés, superar els desafiaments i permetre que els nostres clients es beneficiïn plenament de les ajudes i subvencions disponibles en l’àmbit europeu.

Projectes europeus en curs

Actualment, la Cambra de Comerç de Barcelona participa activament en diversos projectes europeus, col·laborant amb empreses i organitzacions per promoure el desenvolupament econòmic i social a la regió. A continuació, et presentem els projectes en curs:

 • Enterprise Europe Network (EEN): Xarxa europea de petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de buscar socis i oportunitats a nivell internacional
 • Fashion Earth Alliance (FEA-VEE): Empreses unides per la formació i la sostenibilitat a les indústries de la moda, tèxtils i peces de vestir
 • Life_eCOadapt50: Acció estratègica per a l’adaptació al canvi climàtic dels territoris i l’economia local
 • Tourbit: Foment de la digitalització de les pimes turístiques europees
 • MedSeaRise: Avaluació de riscos associats a l’augment del nivell del mar al Mediterrani a causa del canvi climàtic
 • TEACH4SD: Validació de pràctiques d’Educació per al Desenvolupament Sostenible

Recursos i competències de la Cambra Barcelona per arribar a ser un soci clau

La Cambra és un soci clau quan es tracta de cooperació a nivell nacional i internacional. Disposa d’una àmplia experiència en la participació en projectes internacionals finançats per la Comissió Europea, en qualitat tant de líder com de soci.

La xarxa d’empreses i canals de comunicació gestionats per la Corporació li atorga un enorme potencial de difusió dels resultats i productes dels projectes.

També tenim experiència en l’organització de grans esdeveniments a l’edifici La Llotja de Mar, seu corporativa de la Cambra. La seva àmplia varietat de salons fa que sigui l’espai perfecte per acollir tot tipus d’esdeveniments de negoci, presentacions, menjars i sopars de gala, conferències i rodes de premsa.

Finalment, la xarxa d’entitats amb les quals la Cambra de Barcelona es vincula possibilita la transferència de coneixements i bones pràctiques generades a través de projectes cap a la nostra xarxa d’entitats, i contribueix a millorar la competitivitat i sostenibilitat d’organitzacions i empreses.

Àrees de domini tècnic i sectors estratègics

La Cambra Barcelona és un soci adequat en projectes industrials cooperatius basats en activitats de recerca i desenvolupament de la innovació que inclouen estudis de viabilitat, activitats de desenvolupament industrial, activitats d’innovació i accions de cooperació internacional. Oferim serveis a les pimes en els següents camps, que es converteixen en àrees d’especialitat tècnica: desenvolupament de negoci, innovació, mercats, talent, TIC, accés al finançament, mediació i diplomàcia corporativa.

L’estratègia catalana per a una especialització intel·ligent, denominada RIS3CAT, s’organitza al voltant de set sectors principals i tres vectors (tradició de la indústria, qualitat de vida i economia verda) que impulsen la transformació de l’economia i la inclusió.

Els àmbits sectorials que han de liderar la transformació de l’economia catalana cap als objectius són els següents:

 • Alimentació
 • Energia i recursos
 • Sistemes industrials
 • Indústries basades en el disseny
 • Indústries relacionades amb la mobilitat sostenible
 • Indústries de la salut
 • Indústries culturals i basades en l’experiència, incloent-hi el turisme

En resum, la gestió de projectes europeus és fonamental per aprofitar les oportunitats de finançament i desenvolupament que ofereix la Unió Europea. La Cambra de Comerç de Barcelona es presenta com un soci estratègic, oferint assessorament expert i suport personalitzat en cada etapa del procés. Col·labora amb la Cambra i maximitza les teves possibilitats d’èxit en la gestió de projectes europeus.

Projectes europeus tancats

 • SHAAMS: Promoció de l’energia solar i l’eficiència energètica al Mediterrani
 • GMI: Reciclatge i sensibilització ambiental al Mediterrani
 • EUROMED Invest: Foment de la inversió privada i les relacions econòmiques a la zona euromediterrània
 • CYBERSUDOE INNOV: Foment de la innovació amb l’ús de solucions TIC
 • DINAMIC: Dinamització de la innovació a l’empresa
 • Erasmus for Young Entrepreneurs: Mobilitat d’emprenedors