La Cambra del Vallès Oriental ha llançat la segona edició dels Premis Futur Cambra, uns guardons que tenen com a objectiu promoure la Formació Professional entre els i les joves vallesans i reconèixer el compromís tant dels centres de formació com de les empreses de la comarca amb la transferència de competències personals i professionals necessàries per fer el salt al món laboral.
Els Premis Futur Cambra premiaran els tres projectes finals d’FP que siguin més cooperatius, sostenibles, innovadors, solidaris i que promoguin la igualtat de gènere d’entre totes les propostes presentades. D’aquesta forma, des de la corporació es posaran en valor aquelles idees que van en la línia de construir un nou model econòmic, tal com estableix el projecte Catalunya 2030/40.
El jurat dels Premis Futur Cambra també seleccionarà 3 projectes finals més de Formació Professional en la categoria de finalistes, i farà un reconeixement especial a 3 empreses vallesanes i als seus tutors pel seu treball i compromís amb la formació de nous professionals a la comarca.
Convocatòria oberta fins al 25 de maig
Tots els centres d’ensenyament i l’alumnat dels centres educatius públics, concertats i privats de l’àmbit del Vallès Oriental podran adreçar les seves propostes fins al 25 de maig. Concretament, la convocatòria estarà oberta tant a l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior i Grau Mitjà (curs 2020-2021 i 2021-2022) com de Formació Professional Dual (projectes presentats entre abril de 2020 i maig de 2022).
Per formalitzar les inscripcions i més informació, la Cambra ha habilitat un espai web on es publiciten els guardons, les bases i els terminis d’inscripció. L’entrega dels guardons es durà a terme el proper 16 de juny en el marc de la Dia de la Cambra del Vallès Oriental.
Un projecte per garantir la inclusió de tots els col·lectius en el sistema sanitari, guanyador del premi Cambra Futur 2021
La corporació territorial ja va guardonar tres treball finals d’FP en la primera edició dels premis Futur Cambr que es van lliurar en el marc del Dia de la Cambra Vallès Oriental. Concretament, la Cambra va premiar:
- Talk Books. Un pas cap a la inclusió de Zoe Vicente, Nadia Redondo i Iván Diaz (Institut Escola Municipal de Treball de Granollers). La iniciativa de caràcter humà vol aconseguir la inclusió de tots els col·lectius en el sistema sanitari amb la introducció d’una eina que permetrà als pacients amb diversitat funcional no sentir-se aïllats a la Unitat de Cures Intensives (UCI).
- Disseny i desenvolupament de nous productes cosmètics naturals i vegansde Lorena Belmonte Hurtado (Institut Escola Municipal de Treball de Granollers). El projecte es tracta d’una aposta per la cosmètica d’alta gamma natural, i crea noves formulacions de cosmètica amb productes respectuosos amb el medi ambient.
- Proposta de millora en les Bones Pràctiques de Laboratori (BPL), seguretat al laboratori i tractament de residusde Carlos José Macanás i Paula Corchero (Escola Sant Gervasi Cooperativa). El treball aborda el problema del contacte amb substàncies perilloses i tòxiques als laboratoris i planteja tres mètodes per reduir aquesta situació.