En un context de crisi econòmica i energètica, el teixit productiu s’enfronta a més dificultats per assegurar la seva continuïtat empresarial. Per això, la Cambra de l’Alt Penedès ofereix una sessió formativa, de la mà dels experts del Servei Finançament Cambra, orientada a resoldre els dubtes que sorgeixen davant del relleu generacional i per donar a conèixer instruments de finançament empresarial.
La sessió formativa se celebrarà el proper dimecres, 21 de setembre, a les 9 hores, a les oficines de la Cambra de l’Alt Penedès (Plaça de l’Estació, 2, Vilafranca del Penedès), en la qual es farà una presentació del Servei de Finançament Cambra i s’analitzarà la situació financera del mercat català i, per acabar, s’obrirà un torn de preguntes. La sessió estarà dirigida pel tècnic del Servei de Finançament Cambra, Xavier García Barberà, i pels tècnics del Servei de Continuïtat Empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona, Arnau Llopart i Marc Ramón.
A banda de la crisi econòmica, hi ha diversos factors que dificulten l’obtenció de finançament: les recents fusions bancàries, l’aparició de noves formes de finançament, les restriccions a la concessió de crèdits, les necessitats que no cobreix la banca tradicional o l’endeutament públic. Tant és així que la gestió del finançament s’ha convertit en una de les principals dificultats amb les quals es troba l’empresariat a l’hora de posar en funcionament els seus projectes.
Per aquest motiu, la Cambra de l’Alt Penedès ha organitzat aquesta sessió formativa del Servei de Finançament Cambra, que planteja els reptes als quals s’enfronten les empreses quan han de fer una transició a una nova propietat, per manca de relleu generacional o per altres motius.
El Servei de Finançament Cambra, una eina per fer créixer el teixit productiu
Es tracta d’un servei nascut amb la intenció de millorar la cultura financera de les empreses del territori i donar-los eines per cobrir les seves necessitats de finançament. El Servei compta amb una borsa formada per una trentena d’entitats financeres, entre les quals hi ha bancs, centres de desenvolupament, administracions públiques, partners privats, fòrums d’inversió i empreses d’adquisició, per satisfer els requeriments econòmics del teixit productiu del territori.