La Cambra impulsa el programa workinCOM per formar joves per treballar al sector del comerç per a la campanya de Nadal

La iniciativa garanteix que tots els participants puguin accedir a un lloc de treball per posar en pràctica els coneixements adquirits entre les més de 30 empreses que hi participen.

Barcelona, 18 de novembre de 2024.- La Cambra de Comerç de Barcelona ha posat en marxa el projecte workinCOM, un programa formatiu dissenyat per oferir als joves les eines i els coneixements necessaris per accedir al sector del comerç amb garanties d’èxit i, així, contribuir a qualificar i prestigiar el sector del comerç.

La iniciativa, que compta amb el suport de més d’una trentena d’empreses de renom del sector dels esports, la moda i l’alimentació, entre d’altres, assegura que tots els participants del programa accediran a un lloc de treball en empreses del sector per aplicar els coneixements adquirits durant la formació. Entre els noms propis que recolzen la iniciativa hi ha Ametller Origen, Turris, Geox, la Sirena, el Corte Inglès o BonPreu.

Aquest projecte respon, tant a les necessitats del sector com a les dels joves. Els joves que combinen estudis amb treball esdevenen perfils idonis per al sector del comerç, que sovint demanda reforços en jornada parcial. A més, treballar en aquest àmbit ofereix grans beneficis per als joves, ja que els permet desenvolupar habilitats transversals com la capacitat d’oratòria, el lideratge i la negociació.

Així, mitjançant una formació intensiva, es busca proporcionar un acompanyament per garantir una integració òptima dels joves en el sector, ajudant-los a adaptar-se a un entorn que pot representar una important oportunitat de creixement professional. De fet, el programa formatiu busca dotar als joves de tots aquells coneixements bàsics i necessaris per desenvolupar les seves tasques de manera eficaç.

El programa s’estructura en tres blocs formatius. El primer se centra en l’estudi de les diferents personalitats i la gestió i el treball en equip. El segon es dedica a abordar els recursos de conversa, i el tercer analitza qüestions pràctiques del sector, com ara la tipologia de clients, la resolució de reclamacions i l’optimització del servei al client.