La Cambra de Comerç de Barcelona, a través del HUB cambraDigital, i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’estratègia Catalonia.AI, enceten una segona edició en femení de la línia de podcast sobre les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en els sectors econòmics catalans.
Ambdues institucions han volgut anar més enllà de la proposta inicial de podcast sobre intel·ligència artificial, i han produït tres noves càpsules radiofòniques que posen el focus en el gènere femení dins el món de la IA. Seguint, la mateix forma que els anteriors, tres perfils femenins de renom explicaran com les seves empreses estan utilitzant aquesta nova tecnologia i quin progrés els hi està aportant al seu negoci, amb l’objectiu de promoure i incentivar l’adopció de noves tecnologies i la inversió en R+D.
Els desenvolupaments tecnològics de les últimes dues dècades han transformat les nostres societats i economies. En aquest sentit, la Intel·ligència Artificial, que és una part de la informàtica dedicada al desenvolupament d’algoritmes que permeten a una màquina prendre decisions intel·ligents, ha permès a les empreses tenir més coneixement de les preferències dels seus clients i automatitzar molts aspectes, sobretot pel que fa a la logística i a la gestió de les bases de dades.
El primer podcast d’aquesta nova sèrie estarà disponible dimecres, 23 de març, a Spotify i als canals corporatius de la Cambra i de Polítiques Digitals, on cada dimecres, fins al 6 d’abril, s’anirà publicant una nova càpsula de la sèrie.
Concretament, el cicle de podcasts femenins sobre les aplicacions de la Intel·ligència Artificial dins l’empresa es desenvoluparà seguint el següent calendari:
- 23 de març. Mariona Ciller, cofundadora i codirectora a Sokotech.En aquest primer podcast en femení sobre la Intel·ligència Artificial descobrirem com desenvolupar programes que contribueixen a crear una base cultural de coneixement sobre la intel·ligència artificial que permeten una relació amb aquesta tecnologia des de l’esperit crític.
- 30 de març. Ruth Pablo, cap de transformació digital al Port de Barcelona. Durant la segona càpsula descobrirem com s’aplica la intel·ligència artificial en la logística portuària: càmeres de visor artificial pel reconeixement i la localització de vaixells o per la identificació de contenidors, anàlisi de dades per preveure el temps d’accés a la terminal per carregar o descarregar aquests contenidors, entre d’altres aspectes.
- 6 d’abril. Carmen Herrero, sènior Data Scientist a Typeform. En la darrera càpsula tractarem com s’aplica la intel·ligència artificial en la creació de formularis dinàmics, interactius i divertits que emplenem en una pàgina web o als xatbot que interactuem a la xarxa.