La Cambra de Comerç de Barcelona al Vallès Oriental i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines signen un conveni de col·laboració per facilitar a les persones emprenedores, start-ups i empreses del municipi un programa de serveis que contribueixi de forma eficient a la millora de la seva competitivitat.
En concret, l’acord signat per l’alcalde de Sant Feliu de Codines, Pol Cabutí, i el president de la Cambra al Vallès Oriental, Pep Garcia, subscriu un programa de treball conjunt en àrees com l’emprenedoria, la innovació, la internacionalització, el talent, el comerç, el turisme, la transformació digital i la igualtat d’oportunitats
Concretament, en matèria d’emprenedoria, segons s’estableix al document, la Cambra posarà a disposició de les persones usuàries, el seu Servei d’informació i orientació financera, amb assessorament sobre les possibilitats públiques i privades de finançament. A més, també oferirà l’accés als espais del HUB CambraDigital ubicats a la seva seu central de Barcelona (Av. Diagonal, 452) i a les oficines territorials de Vic (Edifici el Sucre, c/ Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5).
Una oferta que es complementarà amb l’accés al servei d’emprenedoria corporativa de la Cambra amb accions per fomentar la innovació oberta; la relació d’start-ups tecnològiques amb empreses consolidades per tal d’afavorir sinergies que permetin desenvolupar projectes col·laboratius de creixement i negoci.
El text signat també estableix que la corporació cameral oferirà un servei d’acompanyament en l’obtenció d’incentius a la innovació, a través d’una anàlisi inicial del potencial en el present i futur de l’empresa per aprofitar aquests incentius. Així mateix, també brindarà assessorament, dintre del programa Indústria 4.0, amb l’aportació de solucions tecnològiques específiques pel sector industrial.
Pel que fa a la internacionalització es promouran accions d’acompanyament i suport a la presència internacional. En particular, la Cambra proveirà serveis d’iniciació a l’exportació, d’anàlisi i obertura de nous mercats, d’accés a oportunitats de negoci i d’estratègia internacional, que impulsin i afavoreixin la internacionalització del teixit empresarial. Per fer-ho, la corporació posarà a disposició de les empreses del municipi un servei de resolucions de consultes internacionals gratuït del tipus: classificació aranzelària, documentació per a importació o exportació d’un determinat producte, aranzels aplicables, drets antidúmping, qüestions d’IVA en operacions exteriors, visats, entre d’altres. Cada empresa podrà rebre la resolució de fins a 5 consultes gratuïtes a l’any.
El conveni també acorda que es promourà el talent, amb programes de formació i ocupació específics, es planificaran accions d’acompanyament i suport a la transformació digital empresarial 4.0, i es treballarà en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats de la mà de l’Observatori Dona Empresa i Economia de la Cambra.
Així doncs, amb la signatura de l’acord, la Cambra es compromet a aportar la seva àmplia experiència en l’assessorament a la petita i mitjana empresa i a posar a la seva disposició tot un conjunt de serveis per fomentar la seva activitat econòmica i millorar la seva competitivitat empresarial.