Compartir recursos, que les empreses puguin assolir els objectius de responsabilitat social corporativa i potenciar el treball en xarxa pel que fa l’àmbit de la formació professional del jovent de la comarca són alguns dels aspectes que promou el conveni de col·laboració que s’ha signat aquest matí entre la Cambra del Berguedà i la Fundació Impulsa.
Així ho explica el president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs i Vilaregut: “Una de les claus de l’èxit del Mètode Impulsa són les aliances amb el món empresarial i pensem que la signatura d’aquest conveni és una bona manera de promoure sinergies amb la Cambra del Berguedà i oferir-nos suport mutu. Aquest conveni ens ha d’ajudar a establir els canals de comunicació oportuns amb el teixit empresarial per aconseguir que les empreses que així ho desitgin es puguin acollir a alguna o algunes de les modalitats de col·laboració de la Fundació Impulsa, ja sigui fent un donatiu, oferint oportunitats laborals al jovent de la Fundació a través de les estades formatives en empreses o aportant persones mentores del món empresarial”, detalla.
Per la seva banda, el president de la Cambra del Berguedà, Joan Boix Pous, també posa de manifest la importància d’establir aquestes sinergies: “Des de la Cambra del Berguedà creiem també que aquest conveni és una bona oportunitat per a les empreses a l’hora d’assolir els seus objectius de responsabilitat social corporativa i treballar en una mateixa direcció per afavorir la formació professional del jovent de la comarca”, explica.
Aquest curs 2021 – 22 la Fundació Impulsa becarà al Berguedà 23 alumnes, 9 que s’incorporen a primer de Grau Mitjà, que se sumen als 7 alumnes que faran 2n del Grau Mitjà i als 8 que estan fent estudis de Grau Superior.
La Fundació Impulsa
La Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats dels joves i els acompanya en la seva formació i creixement personal, amb el suport de persones i organitzacions del territori, en especial del teixit empresarial.
Joves amb compromís i motivació per seguir formant-se que tenen dificultats socioeconòmiques reben la beca Impulsa per tal d’accedir a cicles de Formació Professional (FP).
L’acompanyament als joves Impulsers es fa d’una manera integral, oferint suport en diferents àmbits: econòmic, a través del finançament dels estudis de Formació Professional; tecnològic, amb la donació d’un ordinador portàtil; humà, amb formacions en competències transversals i fent voluntariat a una entitat del territori i; social, amb l’acompanyament d’una persona mentora, i laboral, amb formacions en competències professionals i estades formatives a empreses. Vetllem per tal que els joves becats obtinguin una titulació i els coneixements necessaris per revertir la seva situació socioeconòmica.
Per fer-ho, la Fundació Impulsa compta amb el suport d’organitzacions del teixit empresarial i social que aporten el seus recursos econòmics i humans per avançar en la cohesió social i la dinamització del territori. Institucions, empreses, centres educatius, mentors i mentores, entitats i els joves i les seves famílies, a una per avançar cap a una societat més justa i cohesionada.
Més d’un 90% dels joves es titulen cada any, molt per sobre del 50% de la mitja de Catalunya, un indicador d’èxit del mètode Impulsa.
La Cambra del Berguedà
La Cambra del Berguedà és la representació a la comarca de la Cambra de Comerç de Barcelona, la corporació de dret públic encarregada de prestar serveis a les empreses, contribuint a la regeneració del teixit econòmic i a la creació d’ocupació, i consagrant la seva funció de representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació a la demarcació de Barcelona.
La Cambra ha establert com a full de ruta el projecte Catalunya 2030/40 amb l’objectiu de construir un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, socialment responsable, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit. El projecte que engloba fins a 15 línies de treball diferents en dedica una a treballar aspectes formatius sota el títol “Formació com a clau de futur”.