Desgravacions fiscals per al sector cultural

Després de l’entrada en vigor en data 30 de desembre de 2020 de la Llei Orgànica de l’Impost de Societats 11/2020, a la qual s’introduïa una modificació en l’apartat 7 de l’art. 39 de la llei amb la finalitat de facilitar que tot tipus d’empreses, fins i tot les completament alienes al món de l’espectacle, puguin finançar a empreses promotores d’esdeveniments d’arts escèniques, música en viu i produccions audiovisuals, s’ha obert una possibilitat per les empreses culturals de trobar un nou finançament per als seus projectes. Aquest canvi legislatiu permet que les empreses promotores d’arts escèniques, música en viu i produccions audiovisuals puguin rebre nou finançament, transferint a tercers les deduccions fiscals a les quals tenen dret per les seves produccions, en aquest cas a empreses inversores.

En el cas de les empreses inversores que tenen bases imposables positives en el seu Impost de Societats, aquest marc legal els permet optimitzar la seva fiscalitat, reduint el seu pagament d’impostos, obtenint una rendibilitat del 20% i, a més, ajuden a finançar el sector de la cultura, un sector clau per al desenvolupament del país i de la seva ciutadania.

Des del Servei Finançament Cambra, i amb el suport de diferents bufets especialitzats, volem fer divulgació d’aquestes eines d’optimització fiscal, explicant tant a les empreses promotores d’arts escèniques i música en viu, com també a les possibles empreses inversores, com funcionen aquestes operacions: quins son els imports màxims a invertir en cada projecte, quines implicacions legals i fiscals tenen, i com s’instrumenten.

A més, volem fer de nexe entre els projectes culturals i les empreses que busquen optimitzar la seva fiscalitat, supervisant des de la Cambra el procés, per garantir que es realitzi en les millors condicions possibles per ambdues parts.

Si vols que estudiem el teu cas, envia el formulari emplenat i la documentació necessària per analitzar la teva sol·licitud, i contactarem amb tu. En cas de dubtes, i per a més informació: sefin@cambrabcn.cat