Barcelona, 29 d’abril de 2020.- Avui es posa en marxa la Llotja Virtual, un nou espai de trobada permanent posat a disposició de la comunitat empresarial. Com a tret de sortida se celebrarà un gran esdeveniment virtual sota el títol Reactivem-nos amb l’objectiu de convertir la crisi en una oportunitat per transformar-se. Les jornades, que tindran lloc els dies 6 i 7 de maig, donaran veu als diferents sectors afectats per la situació econòmica. A més, comptaran amb la participació de persones de renom com l’economista, Xavier Sala-i-Martín, o l’expert en motivació, Víctor Kuppers.
Reactivem-nos comptarà amb un programa de taules sectorials que tractaran l’economia, el futur de la indústria, la cultura, el comerç, la restauració o, fins i tot, temes més tranversals com el món dels autònoms, el repte de la transformació digital, el consum de KM0 o els mercats internacionals. Les taules estaran formades per persones destacades en el seu sector. L’objectiu serà congregar virtualment agents econòmics del sector per posar en comú i compartir propostes per construir entre tots la sortida a la crisi.
Les sessions Reactivem-nos seran el primer gran esdeveniment d’un projecte de llarga durada, la Llotja Virtual, un espai de trobada entre autònoms i empreses que té com a objectiu crear comunitats de reflexió i d’intercanvi d’idees en aquest escenari de futur. La Llotja Virtual emularà el que era la llotja de comerciants tradicional. Serà un nou lloc de trobada on plantejar problemes i els reptes de futur que entre tots han de permetre reactivar l’economia. En un escenari on el distanciament social serà encara necessari i les relacions virtuals en seran una constant, es vol crear un espai de trobada que permeti intercanviar idees i acostar projectes.
El nou projecte de la Llotja Virtual té com a objectiu connectar col·lectius i empreses, sobretot els petits empresaris/es que sovint no tenen tanta capacitat per crear relacions i compartir projectes i oportunitats de negoci. L’espai esdevindrà una àgora virtual amb l’objectiu de què les pròpies comunitats que es creïn dins de la Llotja Virtual en siguin les protagonistes reals.
La Llotja virtual és un projecte obert i de col·laboració, orientat a: empreses i autònoms; Gremis, col·legis i associacions; totes les institucions dinamitzadores del desenvolupament econòmic per:
- Fer xarxa i comunitat entre empresaris o autònoms
- Fer networking productiu
- Aprofitar la intel·ligència col·lectiva per encarar la crisi actual
- Participar en els fòrums i debats actuals
- Traslladar els dubtes i preguntes
- Compartir experiències d’èxi
- Promoure noves iniciatives i trobar companys de viatge
- Detectar noves oportunitats de negoci
- Consolidar els aprenentatges nous i les oportunitats de canvi
Que cap empresa tanqui, l’objectiu de totes les Cambres catalanes
Les Cambres de Catalunya han decidit de nou unir esforços i fer front a un dels reptes més grans que ha tingut el país en la seva història. La crisi sanitària de la Covid-19 ha afectat de forma profunda i complexa l’activitat empresarial, és per això que cal centrar tots els esforços per ajudar el teixit socioeconòmic català.
Des de les Cambres s’ha posat en marxa la campanya Que cap empresa tanqui, una iniciativa que es marca com a fita aconseguir que, actuant amb visió sectorial i territorial, cap empresa tanqui. Per aquest motiu, es treballarà per explotar sinèrgies o línies de suport i aconseguir així superar aquesta situació excepcional que està patint el país.
Per fer-ho, les Cambres de Catalunya han unit esforços i han reestructurat diferents projectes fets per ajudar a las empreses com els de “Explica’ns el teu problema” de la Cambra de Barcelona on ja s’han atès més de 800 empreses, o altres fetes per la Cambres de Girona, Terrassa etc… de forma que es pugi redoblar l’aposta per ajudar al teixit empresarial i als autònoms.
A més, al llarg de la campanya s’han establert diferents eixos d’accions, tant a curt termini com a llarg termini, però tots amb un clar objectiu: preservar els màxims llocs de treball i d’empreses. És per això que les Cambres estan treballant per:
- Ajudar a les empreses a resoldre els dubtes o assessorar-los davant les incerteses. En aquest sentit, la Cambra ha posat en marxa una línia d’assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals de les cambres i altres entitats. S’ha concentrat el nombre més gran de professionals disposats a atendre el que es preveu siguin moments molt difícils per a les empreses i autònoms afectats.
- Crear trobades d’empreses per activar l’economia i tots els sectors que la conformen, i discutir entre tots solucions, plans i accions per afrontar la nova normalitat.
- Anàlisi constant de les mesures necessàries per ajudar l’economia, així com també les empreses i els seus treballadors, i autònoms, i pressionar l’administració, aportant estudis i dades. Les Cambres consideren essencial analitzar de forma crítica qualsevol mesura que sorgeixi per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball.
Al projecte s’aniran sumant cada setmana nous serveis. Totes aquelles empreses i autònoms que vulguin accedir a aquest servei per tal de rebre assessorament o suport davant les problemàtiques que ha causat aquesta situació excepcional es poden adreçar a la seva respectiva cambra.