ConselleresODEE

L’Observatori Dona, Empresa i Economia constitueix el nou Consell de Conselleres amb una vintena de veus professionals referents compromeses amb la igualtat  

Les funcions d’aquest òrgan seran aportar propostes per reforçar el paper de l’Observatori, contribuir als seus estudis i anàlisis, i crear les xarxes i sinergies adequades que permetin avançar en la missió de l’organització. 

L’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona (ODEE) ha aprovat la constitució del nou Consell de Conselleres, el fòrum de debat, participació i proposta de dones empresàries i directives de la corporació. Amb aquest acte, l’ODEE enceta una nova etapa amb la missió de transformar la cultura empresarial patriarcal cap a un model més col·laboratiu, inclusiu i feminista i promoure nous estils de lideratge. 

El Consell estarà format per 23 dones amb gran rellevància dins els seus àmbits professionals i compromeses amb els objectius de l’ODEE. Les funcions d’aquest òrgan seran aportar propostes per reforçar el paper de l’Observatori, contribuir als seus estudis i anàlisis, i crear les xarxes i sinergies adequades que permetin avançar en la missió de l’organització. 

Marta Angerri, presidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, encapçalarà el Consell de Conselleres i Anna Mercadé en serà la presidenta d’honor. Les vicepresidentes del Consell seran ocupades per Martina Font, directora corporativa de Font Packaging Group i vicepresidenta segona de la Cambra de Barcelona, i Emma Gumbert, membre del Comitè Executiu de la corporació. També en forma part la directora de l’ODEE, Carme Poveda

L’ODEE encara la nova etapa amb l’objectiu de continuar sent un referent en l’anàlisi de l’avenç de la igualtat de gènere, creant i actualitzant indicadors adequats a la realitat de la societat. Així mateix, continuarà interpel·lant administracions i empreses per corregir les desigualtats, la bretxa salarial i el sostre de vidre que impedeix que les dones prosperin al món professional. 

En concret, les línies d’actuació prioritàries de l’ODEE passaran per la introducció de la visió feminista en empreses i organitzacions que serveixi com a inspiració per al conjunt de l’economia; ampliar i donar visibilitat a models femenins per facilitar la inclusió de la dona als espais de decisió; facilitar la corresponsabilitat d’homes i dones tant en l’àmbit personal com professional; convergir cap a les pautes socials dels països europeus més desenvolupats pel que fa als horaris laborals i mesures per conciliar la vida familiar i personal; i impulsar el talent femení en totes les organitzacions. 

Pel que fa al pla d’actuació per a l’any 2024, l’ODEE ja ha presentat els Indicadors d’Igualtat a Catalunya 2023 i recentment ha adreçat als partits polítics catalans un decàleg de propostes per avançar cap a la plena igualtat de gènere. En els pròxims mesos, l’Observatori té previst elaborar nous estudis sobre la presència femenina en diferents àmbits de l’economia. Així mateix, l’Escola d’Igualtat de l’ODEE continuarà liderant accions per formar i acompanyar les empreses en l’elaboració i aplicació dels plans d’igualtat.