La Unió Europea destina més de 25 milions d’euros a potenciar l’energia solar a la Mediterrània

Sis projectes, 19 regions de 10 països de la Mediterrània, 56 socis i més de 150 activitats són algunes de les xifres que deixen enrere els sis projectes sobre energia solar que s’han desenvolupat durant els últims tres anys.

La Unió Europea s’ha marcat com a objectiu l’any 2020 reduir les emissions de gas d’efecte hivernacle com a mínim un 20%, augmentar la quota d’energia renovable un 20% i aconseguir un estalvi energètic de més del 20%. Amb l’objectiu de reduir dràsticament les emissions de CO2 amb l’horitzó 2050 està potenciant polítiques d’obtenció d’energies netes.
En concret, a la zona euromediterrània s’estan desenvolupant sis projectes per potenciar l’energia solar, els resultats dels quals es van presentar durant el II Fòrum Solar de la Mediterrània que va tenir lloc la setmana passada durant la Setmana Mediterrània de Líders Econòmics, organitzada per ASCAME (l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània), la Cambra de Comerç de Barcelona i la Unió pel Mediterrani.
Els projectes formen part del programa ENPI CBC MED, que és l’instrument de finançament de la Política de Veïnatge de la Unió Europea, i són MED SOLAR, liderat per Trama TecnoAmbiental;  FOSTERinMED, per la Universitat de Cagliary; SHAAMS, per la Cambra de Comerç de Barcelona; DIDSOLIT-PB, de la Universitat Autónoma de Barcelona, STS-MED, Consorci ARCA i MED DESIRE, de la Agencia Andaluza de la Energía.

 

Més informació http://www.shaams.org/