Barcelona, 31 de gener de 2018.- La Cambra de Barcelona ha celebrat la jornada de clausura del programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs, amb un objectiu triple. Primer, donar a conèixer els resultats de la seva participació en l’esmentat programa aquests darrers dos anys. Segon, continuar donant suport a la difusió del programa per donar-lo a conèixer tant als emprenedors novells com experimentats, així com a les organitzacions públiques i privades que treballen amb emprenedors. I, tercer, aportar l’experiència de primera mà d’emprenedors novells que han dut a terme l’Erasmus for Young Entrepreneurs amb la Cambra de Comerç de Barcelona.
L’Erasmus for Young Entrepreneurs, finançat per la Comissió Europea, és un programa europeu d’intercanvis entre emprenedors de diferents països. Concretament, és un intercanvi d’experiències, col·laboració, aprenentatge i networking entre nous emprenedors i emprenedors experimentats que han creat una petita o mitjana empresa. D’una banda, es vol ajudar a emprenedors novells a adquirir els coneixements necessaris per gestionar una petita empresa i fer-la créixer. I, d’altra banda, es vol contribuir a què els empresaris ja consolidats puguin adquirir noves habilitats, idees innovadores, coneixement de mercats exteriors i noves relacions de negoci amb altres països.
La Cambra de Barcelona s’ha encarregat de cercar els emprenedors i els empresaris per participar en el programa, fer la selecció, així com la gestió i supervisió de tot el procés. Així, en el període comprès entre febrer del 2016 i gener del 2018, la Cambra ha estat un dels 129 organismes intermediaris que han participat en el programa Erasmus for Young Entrepreneurs i ha aconseguit 15 intercanvis, d’un total de més de 2.000 que s’han dut a terme entre tots els organismes participants atès que es tracta d’un projecte molt disseminat entre països europeus i organismes participants per tal d’arribar a emprenedors de tot arreu.
Els intercanvis d’emprenedors s’han donat en sectors molt diversos com la consultoria o l’educació, l’arquitectura o la fotografia. Així mateix, el destí i l’origen dels intercanvis entre emprenedors també ha estat variat: els emprenedors d’aquí han anat a empreses de Berlín, Brussel·les, Londres, Praga… i aquells que han vingut a empreses d’acollida d’aquí provenien d’Ankara, Bratislava, Dublín, Paris, etc.
Durant la jornada hem comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Terrassa i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, per fer difusió de l’Erasmus for Young Entrepreneurs.
Així mateix, hem comptat amb la participació de dos emprenedors als que la Cambra de Barcelona ha ajudat a dur a terme l’Erasmus for Young Entrepreneurs, que ens han explicat les seves experiències:
“És una bona opció per a la internacionalització i per fer contactes internacionals. He millorat el meu francès i ha nascut un nou projecte de col·laboració amb gent de l’empresa on vaig estar”, ens diu el Medhi Hassissen. I conclou “de l’1 al 10, la meva experiència amb el programa Erasmus està entre un 7 i un 8.”
Per la seva banda, la Cristina Crucianu ens diu “Vaig adquirir coneixements empresarials que no tenia i encara continuo en contacte amb l’empresari d’acollida.” Afegeix: “vaig poder aprofitar al màxim les possibilitats de networking que m’oferia la ciutat i vaig conèixer inversors”. I conclou: “l’experiència va ser brutal”.