La iniciativa Cassini de la Comissió Europea enceta una nova edició per fomentar l’esperit empresarial dins del sector espacial amb la 6a Hackató Cassini, competició on els participants han de col·laborar per crear solucions innovadores que responguin a diferents desafiaments globals utilitzant tecnologia i dades obtingudes a l’espai. Enguany la temàtica de l’esdeveniment serà el desenvolupament internacional i l’ajuda humanitària.
La hackató se celebrarà de manera simultània del 3 al 5 de novembre a 11 localitzacions europees com Alemanya, Països Baixos i Bèlgica, de manera presencial i en línia. Una d’aquestes localitzacions serà a Catalunya, concretament al l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de la UPC, ubicada al Parc Mediterrani de la Tecnologia a Castelldefels.
L’objectiu de la present edició de la hackató Cassini serà comprovar com la tecnologia espacial pot ajudar a solucionar tres reptes emmarcats en el desenvolupament internacional i l’ajuda humanitària, la temàtica d’enguany: el desenvolupament d’infraestructures sostenibles, la seguretat alimentària i l’accés a aigua potable, i la comprensió i prevenció de migracions forçoses.
La iniciativa està oberta a joves professionals, estudiants, investigadors/es i empresaris/es interessats/es en programari, dades, disseny i negocis, que no necessàriament han de tenir experiència en el sector espacial. El dia de l’esdeveniment els/les participants hauran de desenvolupar d’una iniciativa innovadora per solucionar un dels tres reptes proposats utilitzant dades generades per l’Observació de la Terra i les tecnologies de navegació per satèl·lit (GNSS).
Els/les interessats/es en participar podran formalitzar la seva inscripció a la web de la hackató (https://www.cassini.eu/hackathons/spain?mtm_campaign=6CHLOES) fins al 26 d’octubre. Els tres equips guanyadors guanyaran fins a 3.000 euros en premis i assessorament tècnic, legal i empresarial per fer realitat el seu projecte. A més, els 3 millors equips a escala europea rebran addicionalment 100 hores de mentoratge per part d’experts/es.
L’edició catalana de la hackató està organitzada conjuntament per Fundació Privada Knowledge Innovation Market, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, compta amb el suport d’Airbus, el Parc Mediterrani de la Tecnologia – PMT i la Universitat Politècnica de Catalunya.