Els Premis Futur Cambra reconeixen dos projectes finals d’FP de l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers

Els projectes guardonats han desenvolupat una aplicació mòbil per facilitar l’accés dels col·lectius amb dificultats a la tramitació telemàtica i un robot dissenyat per facilitar el monitoratge de salut de persones grans i/o en tractament i ajudar-los en tasques bàsiques del dia a dia.

La Cambra de Comerç de Barcelona al Vallès Oriental ha fet entrega dels Premis Futur Cambra 2023-2024, iniciativa amb l’objectiu de reconèixer els millors projectes finals d’estudiants d’FP de la comarca que reflecteixin valors com la cooperació, la sostenibilitat, la innovació, la solidaritat i la igualtat. Enguany els projectes seleccionats corresponen a l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers.

El projecte “La porta oberta”, de l’Institut Escola Municipal del Treball, ha estat reconegut amb el premi a la categoria d’administració i serveis. Es tracta d’una app per facilitar l’accés a la tramitació telemàtica de col·lectius amb dificultats d’accés, com per exemple, persones grans, sense coneixements informàtics Amb aquesta idea, els alumnes del centre han entrat en una bossa de voluntariat i s’ofereixen als veïns de la ciutat per ajudar-los en els seus tràmits electrònics. 

En la categoria tecnològica, s’ha reconegut el projecte “BOTMATE”, de l’Escola Municipal de Treball de Granollers. En aquest cas, es tracta d’un robot dissenyat per facilitar el monitoratge de salut de persones grans i/o en tractament i ajudar-los en tasques bàsiques del dia a dia. El robot fa ús de la IA i aplicacions de monitoratge de salut i s’ha aconseguit construir-ne un pilot.  

El jurat que encarregat de seleccionar els projectes estava format per Pedro Caro i l’equip tècnic de la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya; Pilar Nus i Xavier Luque, dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental de la Generalitat de Catalunya; Joan Domènech i Jean-Martín Gautier, de Secot Barcelona, i tècnics de la Cambra de Comerç de Barcelona al Vallès Oriental. 

Els premis atorgats tenen una dotació econòmica de 500 euros per als projectes guanyadors i 500 euros pels departaments dels centres que hagin tutoritzat els projectes. L’acte d’entrega dels guardons ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental i la participació del seu president i alcalde de Canovelles, Emilio Cordero. També hi han participat Pep Garcia, president de la Cambra al Vallès Oriental, i Joan Nogués, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona i coordinador de les Cambres territorials. 

La Cambra també guardona la Fundació Reir, Simon i Renolit Iberica 

Amb l’entrega dels guardons la Cambra de Comerç de Barcelona al Vallès Oriental vol reconèixer i guardonar el futur talent de la comarca, així com el treball i compromís dels centres de formació i les empreses vallesanes per contribuir a la transferència de les competències personals i professionals necessàries per a la transició al món laboral i a la societat. 

En aquest sentit, s’ha reconegut també la tasca de 3 empreses i fundacions vallesanes

  1. Fundació REIR: fundació sense ànim de lucre formada el 2007 per un grup de professionals de l’àmbit de l’educació social i el tercer sector que dissenya projectes socials innovadors, de transformació i treball en xarxa per assegurar el dret a l’habitatge, l’alimentació, l’educació i el lleure d’infants vulnerables i en risc d’exclusió social. 
  1. Simon, SAU: grup industrial especialitzat en solucions tecnològiques il·luminació, control de llum, connectivitat i material elèctric per a projectes de sectors com retail, hospitality i workplaces, així com residencials i espais públics. 
  1. Renolit Iberica, SA: Empresa líder en el sector de la impermeabilització, especialitzada en la fabricació de làmines termoplàstiques per als sectors de piscines, cobertes i obra civil. Ubicada al Baix Montseny i amb un equip de més de 330 professionals, la companyia ha apostat al llarg de la seva trajectòria per integrar talent jove mitjançant la formació dual, considerant-la una eina fonamental per al creixement mutu.
La Fira FP PIME, escenari d’entrega dels Premis Futur Cambra 

L’acte d’entrega s’ha celebrat al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, en el marc de la Fira FP PIME que la corporació ha celebrat amb el propòsit d’impulsar la connexió entre els centres de formació professional, les empreses i la comunitat educativa de la comarca. La fira, que ha aglutinat la presència de més de 100 assistents, ha comptat amb la participació de l’expert en motivació i lideratge digital, Lluís Soldevila, qui ha pronunciat la conferència “Trets dels líders a prova de futur”, on ha reflexionat sobre la importància d’aprofitar la visió creativa i digital dels joves per configurar equips que siguin motor de transformació dins les organitzacions. 

A la jornada també hi ha participat la coordinadora territorial d’FP dels Serveis territorials del Maresme – Vallès Oriental de la Generalitat de Catalunya, Pilar Nus, qui s’ha encarregat detallar i apropar a la comunitat empresarial les noves oportunitats que confereix la legislació en l’àmbit de la formació professional.  

Durant la fira, també es va habilitar un espai perquè 9 centres d’FP de la comarca poguessin mostrar la seva oferta formativa i assessorar a les empreses interessades a acollir estudiants en pràctiques d’FP Dual.