El New Space Economy Congress 2025 aplega més de 900 assistents

El congrés, que s’ha celebrat durant els dies 3 i 4 de juliol, ha comptat amb la participació de més de 70 ponents de renom locals i internacionals.

Barcelona, 4 de juliol de 2025.- Avui ha finalitzat la quarta edició del New Space Economy Congress, una cita de referència al sector que un any més ha tornar a registrar xifres rècord de participació, amb més de 900 assistents de més de 15 nacionalitats diferents. A més de donar a conèixer les darreres tendències del sector, enguany el New Space Economy Congress ha posat el focus en com la tecnologia espacial pot contribuir a la transició verda amb diverses taules on s’ha analitzat com el New Space ajuda al desenvolupament urbà, la resposta integrada d’emergències, la gestió del clima i la prevenció de desastres naturals.

Celebrat a La Llotja de Mar de Barcelona els dies 3 i 4 de juliol, el congrés ha tancat portes amb un balanç que el consolida i reforça com a esdeveniment internacional de referència per donar a conèixer les capacitats de l’ecosistema català del New Space. En concret,  les dues jornades del congrés han comptat amb la participació de 74 ponents provinents de 18 nacionalitats diferents, que han compartit i debatut sobre les novetats i aportacions del sector novetats del sector espacial en àmbits de regulació, estratègies governamentals, tecnologies i la cooperació internacional. En aquest sentit, la regió convidada aquest any al congrés ha estat Occitània,una regió que compta amb una infraestructura i experiència industrial d’aquest àmbit consolidada.

Entre les figures més destacades que han participat es troben Pablo Álvarez, astronauta de l’Agència Espacial Europea; Rika Nakazawa, cap d’Innovació Comercial a NTT Data; Giancarlo Granero, director de la Unitat d’Economia Espacial de la Comissió Europea; Stephen McCall, assessor del Senat dels Estats Units i cap d’afers governamentals a Firefly Aerospace; i Juan Carlos Cortés, director de l’Agència Espacial Espanyola (AEE). Així, el programa de ponents del congrés ha permès aportar una visió transversal dels usos i aplicacions de la tecnologia espacial des de diferents punts de vista tant d’actors que treballen al sector espacial com d’altres activitats que se’n poden beneficiar.

Paral·lelament a les conferències i taules rodones, durant el congrés s’ha habilitat un espai expositor perquè les empreses del sector puguin mostrar les seves solucions i aportacions a la nova economia espacial, així com tallers interactius i espais de networking i B2B per fomentar les oportunitats de contacte entre els assistents i promoure l’intercanvi de coneixements i la generació de negoci. En concret, durant el congrés s’han celebrat més de 300 trobades entre congressistes.

El New Space Economy Congress està organitzat per la Generalitat de Catalunya -mitjançant la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball i en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya- i la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, compta amb la col·laboració d’i2CAT, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i Knowledge Innovation Market Barcelona (KIMbcn). Aquest any el congrés també ha comptat amb 16 patrocinadors i 10 media partners.