El Hub Industrial de Mobilitat Sostenible de la Cambra de Barcelona ha presentat aquest dimarts els resultats de la primera crida, engegada fa un any. En total, s’han seleccionat 4 projectes empresarials que rebran l’impuls per materialitzar-se i 4 projectes més que rebran el recolzament per part del Hub Industrial de Mobilitat Sostenible, que ja està preparant una segona crida de projectes.
Culmina així un procés en el qual han participat 56 empreses i s’han rebut 27 projectes que cobreixen diferents segments de la mobilitat sostenible, la viabilitat dels quals ha estat analitzada per un Comitè Tècnic que ha seleccionat aquelles que es troben millor posicionades en termes de viabilitat econòmica, innovació, impacte en el territori, generació d’ocupació i projecció internacional.
En concret, els 4 projectes seleccionats que s’impulsaran des del Hub són:
- Pursang Motorcycles: projecte de fabricació i distribució d’una motocicleta elèctrica de cuidat disseny, potent i fiable. Actualment l’empresa n’està fabricant les primeres 24 unitats.
- VadeBike: sistema basat en tecnologia IoT que permet estacionar de forma segura, intel·ligent i sostenible bicicletes i patinets. Es troba en procés d’evolució de producte i expansió.
- disBATT: proposta global de tractament de bateries provinents del desmuntatge de qualsevol vehicle elèctric. L’empresa es troba en fase de constitució i recerca de finançament.
- Ayats: fabricant d’autobusos que vol desenvolupar un autocar interurbà, multimodal i de propulsió a hidrogen que permet la càrrega i el transport de vehicles elèctrics personals.
Paral·lelament, el Hub també prestarà el seu suport a 4 propostes més basades en mobilitat sostenible i econòmica, sistemes de mobilitat urbana per a bicicletes i patinets, recàrrega de vehicles elèctrics lleugers i producció i emmagatzematge de combustibles alternatius.
- Lupa Motors: marca d’automoció orientada a donar resposta a una mobilitat sostenible i econòmica.
- OTC Engineering: sistema de mobilitat urbà per a bicicletes i patinets basat en bateria extraïble portàtil d’altes prestacions.
- Vela Mobility: programa destinat a oferir mitjançant les bateries anomenades UNIBAT una solució per estandarditzar el model de recàrrega dels Vehicles Elèctrics Lleugers.
- Green Inception SL: projecte per a la construcció d’una planta de producció i emmagatzematge d’hidrogen mitjançant una planta solar fotovoltaica.
Totes aquestes iniciatives i altres relacionades amb la indústria de la mobilitat sostenible estan recollides en el nou portal www.hubims.cat.
Impulsar la nova mobilitat a Catalunya
Amb la voluntat de reflexionar sobre els reptes d’una indústria en plena transformació, el Hub Industrial de Mobilitat Sostenible va néixer amb l’objectiu d’acompanyar projectes empresarials orientats a la mobilitat sostenible i la innovació, així com generar les bases d’una nova indústria a Catalunya adaptada a les necessitats del segle XXI, competitiva i amb forta vocació exportadora.
Fins ara, el Hub compta amb 34 socis de diferents àmbits, des de clústers i empreses de mobilitat a institucions, universitats, centres de recerca, entitats financeres i consultores internacionals. Tots ells uniran forces per fer realitat els projectes seleccionats facilitant, per exemple, l’accés a vies de finançament, la recerca d’aliances industrials i proveïdors de material o assessorament.