El món dels RR.HH. ha canviat enormement en els darrers anys: treball en remot o híbrid, les noves generacions que s’incorporaran al mercat laboral i el decreixement que experimentarà la població activa en els propers anys. Els candidats avui no són els mateixos que els de fa una dècada. Els mil·lennis constitueixen la majoria de la força laboral actual i per al 2025, el 27 % dels treballadors seran de la generació Z.
Aquestes noves generacions tenen altres inquietuds que van més enllà d’un salari competitiu que, al capdavall, no és la solució. És per això que les empreses han de plantejar-se altres alternatives per atraure nous talents i fidelitzar els que ja tenen a les seves plantilles.
Aquests candidats estan molt més preocupats per la sostenibilitat i el 77% afirma que és important que els valors de la companyia per a la qual treballen estiguin alineats amb els seus.
Davant d’un context com aquest, les empreses han de posar el focus en l’impacte que poden tenir els paquets de beneficis a la seva estratègia d’atracció i fidelització. No en va, el 10% dels candidats afirmen tenir molt en compte en els plans de retribució flexible abans d’acceptar una oferta de feina i fins a un 80% prefereixen obtenir beneficis addicionals abans que un augment salarial.
Tornant al factor del treball híbrid i remot, és un fet que les prestacions tradicionals han d’anar deixant pas a nous beneficis que resultin atractius per als empleats que teletreballen i posar el focus al benestar de les persones, més enllà del seu rol com a empleats.
Un dels aspectes que està cobrant molt de pes com a benefici és la mobilitat. Les noves generacions són més propenses a viure a la ciutat, disposar d’un cotxe ha deixat de ser una prioritat per a ells i, en treballar més sovint des de casa no troben necessari tenir-ne un i fan un ús més gran del transport públic i de la mobilitat compartida.
Per aquest motiu, els pressupostos de mobilitat s’estan convertint en un factor clau dins del pla de retribució flexible. Gràcies a una assignació mensual coberta per l’empresa, els empleats poden decidir com desplaçar-se, escollint entre el transport públic, taxis, cotxes compartits, motos , bicis o patinets, en els seus desplaçaments personals i privats, ja que no té perquè estar vinculat a l’ús professional.
D’aquesta manera les empreses, a més d’ajudar els seus empleats a desplaçar-se, els proporcionen aquesta flexibilitat i llibertat tan demandada, alhora que contribueixen de manera sostenible amb l’entorn en promoure la mobilitat elèctrica i compartida.
Per aprofundir sobre el futur de la mobilitat com a benefici i les noves tendències quant a captació i fidelització del talent, es recomana descarregar l’estudi realitzat per FREE NOW for Business i FLEET EUROPE que es pot trobar al següent enllaç:
https://www.free-now.com/es/business/atraer-fidelizar-mejores-candidatos/