Representants institucionals i empresarials homenatgen Miquel Valls i Maseda, president de la Cambra del 2002 al 2019

El acto, organizado por la Cámara de España y la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​reúne a más de 200 personalidades en La Llotja de Mar.

La Cambra de Comerç de Barcelona i la Cámara de España han celebrat avui un acte d’homenatge a Miquel Valls i Maseda, president de la Cambra de Comerç de Barcelona entre els anys 2002 i 2019. L’acte, celebrat a La Llotja de Mar, ha comptat amb la presència de més de 200 autoritats camerals, institucionals i representants empresarials,

Durant l’homenatge s’ha repassat la trajectòria i l’activitat del President al capdavant de la corporació, i s’han lliurat diferents reconeixements: la medalla de oro de la Orden de la Cámara de España, la medalla d’or del Consell de Cambres, una placa dels membres del ple que el van acompanyar durant la seva etapa i una placa de les cambres de la Comunitat valenciana en reconeixement al seu impuls al Corredor Mediterrani.

L’acte ha comptat amb les intervencions del Ministre d’Indústria i Turisme del govern espanyol, Jordi Hereu; del president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell General de Cambres de Catalunya, Josep Santacreu; el president de la Cámara de Comercio de España, José Luis Bonet; el president de la Cambra de Comerç de València i del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata i el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls.

El president de la Cámara de España, José Luís Bonet, ha destacat que “la tasca de Miquel Valls en el sistema cameral va ser un exemple d’esforç, treball, dedicació i compromís amb l’únic objectiu de, des de la defensa de l’interès general, afavorir la competitivitat de les empreses, el progrés de l’economia i el benestar de societat catalana i espanyola”. “Quantes vegades, en aquests anys, he trobat a faltar el seu bon criteri, la seva anàlisi assossegada dels problemes, la recerca de solucions de consens i la seva lleialtat institucional”, ha afegit.

Per la seva banda, el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha destacat que el llegat de Miquel Valls és un magnífic exemple de com el lideratge i la col·laboració poden transformar realitats i deixar una marca inesborrable en la història. “Miquel Valls va impulsar la competitivitat de les empreses i la seva internacionalització. Un dels elements fonamentals per aconseguir-ho és la indústria, i ell ho sabia molt bé. Per això va ser un gran defensor de la indústria”, ha assenyalat.

El president Santacreu ha posat en valor la figura de Miquel Valls i Maseda, i ha destacat la seva iniciativa i empenta per liderar més de 15 anys la Cambra de Comerç de Barcelona. “Volíem fer aquest homenatge perquè amb ell vam saber el que era el respecte i l’aprenentatge, va ser un mestre”, en al·lusió als més de 200 empresaris i empresàries que van participar en els plens camerals que ell va presidir. Santacreu ha recordat també que “ell em va donar l’oportunitat de posar en marxa projectes que avui dia encara perduren com Respon.cat, per impulsar la responsabilitat social corporativa”.

El president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha destacat la col·laboració estreta i decidida de Miquel Valls, amb el que va treballar per impulsar activament el Corredor Mediterrani, infraestructura estratègica per a les dues comunitats.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha clos l’acte destacant el paper dialogant, que va permetre sempre teixir ponts, amb quatre valors que el definien: institucional, consens, treball i escolta.

Entre els assistents, hi havia el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat; l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol; i una àmplia representació de presidents i expresidents de Cambres de Comerç de Catalunya i de la resta de l’Estat, com el president de la Cámara de Comercio de Madrid, Ángel Asensio; i el president de la Cambra de Comerç de Girona i vicepresident del Consell de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega.

Durant els seus 17 anys de mandat, Miquel Valls va pilotar la Cambra de Comerç de Barcelona mantenint un ferm compromís en defensa dels interessos generals de l’economia i la voluntat de mantenir sempre relacions fluïdes amb les entitats del teixit empresarial, així com les administracions públiques. Valls, que també va encapçalar el Consell General de Cambres de Catalunya, va ser vicepresident de la Cámara de España i va apostar també de manera decidida per la internacionalització del teixit empresarial i la xarxa cameral, a través d’institucions com Ascame i Eurochambres.