Memòria Econòmica de Catalunya 2023

La Memòria és un informe de referència per a administracions públiques i empreses que analitza en clau catalana i territorial el balanç de l’economia

Catalunya va tancar l’any 2023 amb un creixement més fort que el del conjunt de l’Estat i el de la zona euro i el seu PIB es va situar un 5,9% per sobre del nivell anterior a la pandèmia. Un resultat en què estat clau l’increment població a Catalunya, amb més de 8 milions d’habitants registrats a principis del 2024, i que ha estat impulsat per 3 palanques: els rècords en exportacions i ingressos turístics, el màxim històric d’ocupació i l’alta capitalització de les empreses.

Així s’extreu de la Memòria Econòmica de Catalunya 2023, que en aquesta nova edició dedica el seu monogràfic a la crisi climàtica i alerta que Catalunya acumula un retard molt considerable en el desplegament de les energies renovables. De fet, la Memòria situa la descarbonització de l’economia entre grans reptes prioritaris del país, així com millorar la productivitat a través de la inversió productiva, augmentar l’esforç en R+D+I per convergir amb la mitjana europea i cobrir les necessitats de personal de les empreses catalanes.

Publicada per les Cambres de Comerç de Catalunya i elaborada pel Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Memòria és un informe de referència per a administracions públiques i empreses que analitza en clau catalana i territorial el balanç de l’economia. Així mateix, inclou un recull d’articles d’experts/es i acadèmics/ques sobre temàtiques d’actualitat econòmica. Les conclusions de l’anàlisi es presenten anualment en un acte amb presència d’autoritats institucionals, governamentals i camerals de Catalunya.

Comparteix a les xarxes socials