Les exportacions catalanes a Cuba creixen un 83% en l’última dècada

El nombre d’empreses catalanes que exporten a Cuba ha crescut un 13% en els darrers deu anys, convertint-se així en un mercat prioritari.

El volum de les exportacions catalanes a Cuba gairebé s’ha duplicat durant l’última dècada, amb un creixement del 83% entre el 2006 i el 2016. De la mateixa manera, el nombre d’empreses catalanes que exporten a aquest país també ha crescut durant els últims deu anys; en concret, un 13%, passant de les 825 empreses el 2006 a 929 el 2016.

El bon funcionament de l’economia cubana i el canvi en la relació diplomàtica entre Espanya i Cuba ha permès a moltes empreses catalanes i espanyoles penetrar en el mercat cubà –fins fa poc estrictament restringit-, generant així una major relació econòmica i comercial entre Catalunya i Cuba.

La Cambra de Comerç de Barcelona juga un paper determinant en l’entrada d’empreses catalanes a l’illa, mitjançant missions comercials grupals i/o individualitzades, estudis de mercat a mida o a través de la participació agrupada a les fires sectorials més importants del país, serveis que recull, entre altres, el Pla Cuba 2017.

La Cambra de Barcelona ha realitzat diferents accions de promoció amb empreses a Cuba el primer semestre d’aquest 2017, i té previst realitzar una missió l’última setmana de novembre. Es prioritzaran els sectors turístic, alimentari i de la construcció, per la manca generalitzada d’oferta interna, fet que provoca l’existència d’oportunitats d’exportació en gairebé tots els sectors. Durant els últims dos anys, la Cambra de Comerç ha acompanyat més de 40 empreses a Cuba, especialment del sector turístic i hoteler. Tota aquesta activitat que està duent a terme l’ens cameral a l’illa és possible gràcies al tractat que va firmar amb la Cambra de Comerç de Cuba per tal de facilitar l’intercanvi comercial entre Catalunya i Cuba.