La Cambra celebra l’acord per liberalitzar els horaris comercials a les zones turístiques de la ciutat

Delimitar unes ‘zones turístiques’ en què els comerços que ho vulguin puguin obrir els diumenges entre les 10h i les 18h permetrà aprofitar la importància dels fluxos turístics en el comerç de la ciutat.

La Cambra de Comerç de Barcelona es felicita per l’acord al qual han arribat els grups municipals de CiU i PP al consistori barceloní el qual contempla la definició de ‘zones turístiques’ els comerços de les quals tindran llibertat horària els diumenges dels propers mesos de juliol, agost i la primera quinzena de setembre.

L’acord entre CiU i PP a l’Ajuntament de Barcelona recull les reclamacions que la Cambra de Comerç de Barcelona havia posat de manifest les últimes setmanes, després de quantificar l’impacte que tindria per una ciutat com Barcelona el fet que els comerços de les zones de màxima afluència turística poguessin obrir els diumenges de tot l’any.

 

En aquest sentit, Barcelona guanyaria almenys 263 milions d’euros si obrís tots els diumenges a les zones turístiques. Segons Turisme de Barcelona, la despesa internacional amb targeta de crèdit a Barcelona a les principals zones turístiques va ser de 3.069,3 milions d’euros el 2013, un 38,8% de la qual es va efectuar en establiments comercials. Si dividim aquesta despesa (1.190,9) pels dies que els comerços estan oberts durant els dotze mesos (317 dies), s’obté una facturació diària de 3,8 milions d’euros.

 

Per tant, si el consistori barceloní permetés als comerços de la ciutat obrir tots els diumenges de l’any a les principals zones turístiques, l’impacte directe sobre el comerç de Barcelona procedent del turisme estranger se situaria com a mínim en 182 milions d’euros.