La Borsa de Londres presenta a Barcelona el seu programa ELITE per a pimes

El grup London Stock Exchange detecta a Catalunya una gran concentració d’empreses en creixement i facilitarà el contacte entre empresaris i inversors.

La Borsa de Londres ha presentat avui a la Casa Llotja de Mar el seu programa ELITE, que reuneix 500 companyies de 25 països diferents amb un centenar d’inversors, set escoles de negoci i 150 assessors. Aquest programa té com a objectiu facilitar a les empreses catalanes l’accés a noves vies de finançament, com ara inversors internacionals.

La jornada d’avui, organitzada conjuntament pel grup de la Borsa de Londres, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de la Cambra de Comerç Britànica, també ha permès als empresaris catalans conèixer de primera mà històries d’èxit de dues pimes catalanes amb índexs de creixement molt significatius que han exposat els factors clau del seu èxit i les eines financeres que necessiten i que han utilitzat per continuar creixent.

El vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras, ha destacat la importància que les pimes catalanes puguin accedir als mercats financers internacionals per continuar creixent com ho han fet històricament, des de la primera revolució industrial. “Sense tenir ni ferro, ni carbó, ni cotó, Catalunya no només va participar en els canvis tecnològics, sinó que l’any 1900 es va convertir en la segona economia més industrialitzada del món, després del Regne Unit”, ha subratllat. Junqueras ha remarcat el paper de les petites empreses en el creixement de l’economia catalana, que ha arribat al 3,4% actual.

El vicepresident ha estat l’encarregat de cloure la jornada d’avui, en la qual també han participat, entre d’altres, el secretari d´Economia de la Generalitat, Pere Aragonès; el president d’ELITE, Luca Peyrano; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; l’economista principal de la Direcció General de Mercat Intern, Indústria, Emprenedoria i Pimes de la Comissió Europea, Joachim Schwerin; i el cònsol general del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Milen.