Una quinzena de ciutats europees intercanvien projectes d’eficiència energètica

Es presenta el projecte Green IT Net i la seva plataforma d’intercanvi de bones pràctiques en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat aquest matí la plataforma d’intercanvi de bones pràctiques en TICS sostenibles, que s’ha desenvolupat en el marc del projecte Green IT Net. 

La presentació ha tingut lloc a Fira de Barcelona durant l’Smart City Expo World Congress i ha reunit a responsables d’una quinzena de ciutats europees interessats en conèixer de primera els projectes que Barcelona està posant en marxa. El Bicing, Urban Labs o la nova Xarxa ortogonal d’autobusos han estat tres dels projectes que més interès han despertat. De fet, responsables del govern de Roma mantindran reunions durant les properes setmanes per implementar el Bicing a la seva ciutat i portaveus de Suècia el projecte d’Urban Labs al seu país.

El projecte Green IT Net és un projecte de la Unió Europea per desenvolupar, intercanviar i difondre un marc de polítiques per estimular el model Green IT. Es tracta d’un concepte que aglutina totes les mesures orientades a obtenir un estalvi energètic, mitjançat la integració de solucions TIC. L’ús del cotxe elèctric, els edificis intel·ligents i l’aplicació de solucions TIC a l’agricultura són algunes de les accions que s’estan treballant.