Un miler d’empreses industrials osonenques continuen perdent competitivitat per l’augment dels preus de l’electricitat el 2015

A Osona hi ha 1.063 empreses industrials, el 4,4% del total de Catalunya.

Seguint la tendència a l’alça de 2014, els primers quatre mesos del 2015 el preu mitjà de l’electricitat a Espanya ha continuat pujant, afectant negativament a la competitivitat de les empreses. De gener a abril de 2015, aplicada ja l’última reforma elèctrica, el preu final mitjà de la demanda peninsular s’ha situat en 60,6€/MWh, un 48% més alt que en el mateix període de l’any anterior, segons REE.

La indústria està perdent competitivitat per culpa de l’augment dels preus de l’electricitat
L’any 2014, el preu mitjà de l’electricitat per a usos industrials, inclosos els peatges, càrregues i impostos no deduïbles, es va situar per sobre de la mitjana europea —és el vuitè país dels 28 membres amb el preu més alt. Concretament, el preu és un 37% superior al de França, un 4% superior al de Portugal, i també és un 50% més alt que el de països de l’est d’Europa com Bulgària i República Txeca (Eurostat, dades del segon semestre de 2014).

Una de les comunitats autònomes més afectades per aquest augment de preus és Catalunya per una presència industrial considerablement major que a la resta de l’estat. Osona compta amb 1.063 empreses industrials, que representen el 4,4% del total de Catalunya.

  • Descarregar

    Posicionament_Industria_preuelectricitat_OSONA

  • Descarregar

    Posicionament_Industria_preuelectricitat_OSONA_0