S’inicia un projecte europeu per potenciar la mobilitat elèctrica a les ciutats amb les TIC

La Cambra de Comerç de Barcelona ho implementarà a Catalunya.

Crear un marc de polítiques i bones pràctiques per potenciar l’ús dels vehicles elèctrics, l’energia renovable i la integració intel·ligent de les TIC és el principal objectiu del projecte europeu EV Energy («Electric Vehicles for City Renewable Energy Supply»).

Coordinat per Green IT Amsterdam (Holanda), agrupa cinc regions europees amb socis d’Amsterdam, Barcelona, Kaunas, Roma i Estocolm, i compta amb un pressupost global de €1,049M, finançat en €0.89M pel programa Interreg Europe.
Els socis elaboraran plans regionals d’acció basats en diferents polítiques i bones pràctiques, prèviament analitzades i adaptades als contextos locals i nacionals de les regions participants. La Cambra de Comerç de Barcelona s’encarregarà d’implementar-lo a Catalunya.

Aquest projecte està alineat amb l’estratègia europea d’integració intel·ligent del vehicle elèctric i els sistemes d’energies renovables per aconseguir els objectius mediambientals fixats pel 2030.

Un altre factor determinant és la necessitat de ciutats més netes a Europa per disminuir riscos en la societat (pol·lució de l’aire), el desenvolupament tecnològic (alimentació de sistemes d’energies renovables durant el dia), i reptes mediambientals (produir energia verda i renovable a nivell local).

Amb aquests objectius, el projecte vol crear consciència entre responsables polítics, gestors energètics i de noves tecnologies, així com afavorir noves oportunitats de col·laboració.