S’inicia la tercera edició dels Premis Futur Cambra impulsats per la Cambra Vallès Oriental

Els guardons liderats per la Cambra territorial del Vallès Oriental tenen com a objectiu promoure la formació professional com una modalitat formativa professionalitzadora i amb futur.

La Cambra territorial del Vallès Oriental dona el tret de sortida a la tercera edició dels Premis Futur Cambra amb l’objectiu de promoure la Formació Professional entre els i les joves vallesans i el teixit productiu. Concretament, els guardons premiaran els quatre projectes finals d’FP que siguin més cooperatius, sostenibles, innovadors, solidaris i que promoguin la igualtat de gènere d’entre el curs actual 2022-2023 i el vinent 2023-2024.

Concretament, i com a novetat de la present edició, un jurat integrat per professionals de l’àmbit de la formació i l’emprenedoria i empresaris/es seleccionarà els quatre millors projectes finals presentats en categoria d’Administració i serveis; Agrària, artístic i esports; Científic-sanitària i Tecnològic. D’aquesta forma, els guardons s’apropen més a la realitat de la Formació Professional i atorgaran un reconeixement a cada tipologia d’estudis que integra la FP.

A més, els Premis Futur Cambra també reconeixeran el compromís tant dels centres de formació com de les empreses de la comarca en l’impuls i la dinamització d’aquesta modalitat formativa. Per aquest motiu, els guardons premiaran a l’equip tutor del treball, així com a tres empreses vallesanes pel seu treball i compromís amb la formació de nous professionals a la comarca.

Convocatòria oberta fins al 12 de juny del 2024

Tots els centres d’ensenyament i l’alumnat dels centres educatius públics, concertats i privats de l’àmbit del Vallès Oriental podran presentar les seves candidatures fins al 12 de juny del 2024.

Concretament, per formalitzar les inscripcions la Cambra ha habilitat un espai web on es recullen els treballs guardonats de les anteriors edicions, les bases i els terminis d’inscripció.

Cal recordar que la convocatòria estarà oberta tant a l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior i Grau Mitjà (curs 2022-2023 i 2023-2024) com de Formació Professional Dual (projectes presentats entre abril de 2023 i maig de 2024).

Èxit total en la segona edició dels premis Futur Cambra

La Cambra territorial va guardonar en la darrera edició fins a quatre projectes finals en la categoria de guanyadors, a causa de l’elevada quantitat de candidatures presentades, així com també de l’excel·lent qualitat dels projectes.

Els quatre projectes guanyadors tenien en comú que es tractaven d’iniciatives sostenibles, innovadores, solidàries o que promovien la igualtat en clau de gènere. En aquest sentit, l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers va estar guardonat amb el projecte R-POP Economia Circular, el qual desenvolupava una aplicació que col·laborava en la reutilització dels materials que són rebutjats per altres empreses industrials; amb la iniciativa Creació i construcció d’una HPLC virtual per a l’ensenyament i docència, que ha comptat amb la participació també de l’IES Carles Vallbona, i que oferia una alternativa a una màquina real de cromatografia de líquids d’alta pressió, però a un cost molt més baix; i amb el treball Adopta un professional, una aplicació que permetia posar en contacte alumnes i professionals perquè es generessin sinergies i els perfils s’adaptessin més a la demanada del mercat laboral.

Mentre que l’Institut de Mollet del Vallès va rebre el quart guardó amb el projecte Robot Repartidor de Peces amb Visió Artificial, una proposta que treballava per agilitzar els processos a les plantes de producció.