Segona edició de la campanya “A Badalona som bons!” amb més de 365.000 euros en bons per impulsar el comerç local

La iniciativa posarà a disposició de la ciutadania més de 91.000 bons que atorgaran un descompte de 4 euros per cada 10 euros de compra.

L’Ajuntament de Badalona i la Cambra territorial del Barcelonès Nord enceten una segona edició de la campanya “A Badalona som bons!” dotada amb més de 365.000 euros que contribuiran a generar un impacte de més de 900.000 euros entre el teixit comercial badaloní.

La iniciativa posarà a disposició dels ciutadans més de 91.000 bons per bescanviar entre els comerços adherits de la ciutat. Concretament, cada usuari tindrà l’oportunitat de descarregar un màxim de 10 bons promocionals, els quals cadascun d’ells aplicarà 4 euros de descompte per cada 10 euros de compra en les adquisicions realitzades als comerços locals adherits a la campanya. Així, per cada badaloní que faci una compra per un valor final de 100 euros, se li descomptaran 40 euros d’aquest import, pagant-ne només els 60 restants, és a dir, obtindran una rebaixa del 40% en el preu.

L’adquisició dels bons de descompte es podrà fer en línia a través d’una plataforma web que s’anunciarà en els pròxims dies, on els ciutadans i ciutadanes majors de 18 anys podran adquirir els cupons promocionals instantàniament, així com conèixer els establiments adherits. A més, amb la voluntat d’apropar la campanya a tot el conjunt de la ciutadania, el consistori municipal posarà en marxa un punt d’atenció presencial, situat a l’Oficina de Turisme de Badalona del carrer de Francesc Layret, 78-82, on es podran fer la gestió en persona.

La campanya pretén triplicar el nombre d’establiments adherits a la primera edició i superar els tres-cents. Així ho han presentat públicament els impulsors de la iniciativa, qui han refermat, de nou, la seva aposta per impulsar el comerç de proximitat, contribuint a la desestacionalització de la demanda, i ajudar a la població del municipi a fer front a la recent inflació que ha patit la cistella de productes. De fet, per tal de fomentar el seu caràcter social la campanya posarà a disposició de tota la ciutadania, que descarregui els 10 bons de comerç, la possibilitat de poder gaudir d’un bo extra solidari per bescanviar en establiments d’alimentació que s’adhereixin a l’acció social del banc d’aliments.

La dinàmica d’aquest bo solidari serà idèntica, l’usuari tindrà la possibilitat d’aportar voluntàriament 6 euros a la causa, mentre l’Ajuntament atorgarà els 4 euros restants. En total es preveu que s’assoleixin més de 65.000 euros els quals es destinaran íntegrament a comerços que es vinculin en la iniciativa i contribueixin a l’ajut dels veïns i veïnes de Badalona en situació de vulnerabilitat.

La campanya és fruit de l’èxit assolit en la primera edició

La campanya “A Badalona som bons!” sorgeix com a continuïtat de l’èxit assolit durant el període nadalenc, quan es van injectar més de 520.000 euros entre el comerç local. En aquella primera edició, gran part de la injecció econòmica se la van endur les botigues especialitzades, amb un impacte econòmic de més de 215.000 euros, on l’atracció de les botigues de joguines i les perfumeries va ser notòria. Els establiments de moda també van assolir un impacte remarcable amb més de 125.000 euros, seguit dels d’alimentació amb prop de 100.000 euros generats.

Concretament, per cada euro que l’Ajuntament va destinar a la campanya, els comerços locals en van ingressar 3,47, fet que situa l’efecte multiplicatiu de la iniciativa en el 3,4. Unes xifres molt destacables que han conduït al consistori badaloní i Cambra a unir aliances per fer possible una segona edició.

La nova aposta estima un retorn proper al milió d’euros, triplicant el seu impacte

La roda de premsa de presentació ha comptat amb la participació del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial de l’Ajuntament de Badalona, David Torrents; del president de la Cambra territorial del Barcelonès Nord, Pere Alemany; i de la presidenta de l’Associació de comerciants del passeig de la Salut, Núria Rodríguez.

En aquest sentit, el regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial de l’Ajuntament de Badalona, David Torrents, ha calculat que “amb la inversió que farem en aquesta campanya els comerços tindran un retorn d’un milió d’euros, triplicant l’impacte de la primera edició”, a més, ha afegit, “torna a ser una gran iniciativa per a la ciutadania que pot obtenir uns descomptes del 40% en les seves compres de proximitat, amb l’afegit de l’onzè bo destinat a la solidaritat, per a contribuir al banc dels aliments”.

El president de la Cambra territorial del Barcelonès Nord, Pere Alemany, ha manifestat que “esperem tornar a estar a l’alçada de les expectatives i poder oferir, en aquest nou repte, la mateixa celeritat i eficiència que en la primera campanya”. Alemany ha afegit que l’experiència de la campanya dels bons a Badalona està servint d’exemple a seguir per altres iniciatives de diferents municipis.

Mentre que per la seva banda, la presidenta de l’Associació de comerciants del passeig de la Salut, Núria Rodríguez, ha assenyalat que “estem molt il·lusionats amb aquesta nova campanya i tenim el convenciment, i ara també parlo com a integrant de la Federació de Comerciants de Badalona, que seran molts els comerços que s’hi afegiran”.