Sebastián Escarrer substitueix Miquel Valls com a president del Comitè Espanyol de la CCI

Durant aquesta etapa, s’ha duplicat la participació espanyola en els arbitratges internacionals i el comitè espanyol ha participat a cada revisió dels Incoterms.

Barcelona, 8 de maig de 2018.- Relleu a la presidència del comitè espanyol de la Cambra de Comerç Internacional. El fins ara president del comitè, Miquel Valls, ha donat pas a Sebastián Escarrer, d’aquesta forma es conclou una etapa que havia liderat des del 2009. El canvi ratificat per tot el comitè, sorgeix com a proposta explícita de Miquel Valls.

Durant aquest mandat, el president Valls ha aconseguit incrementar la representació empresarial espanyola a les diferents comissions i grups de treball de l’ens internacional. Així mateix s’ha aconseguit la vicepresidència de determinades comissions amb empreses espanyoles. Per exemple, Repsol i Telefònica ara gaudeixen aquesta posició a les comissions de treball de la CCI.

De manera paral·lela al llarg d’aquests nou anys també s’ha incrementat la presència en els arbitratges empresarials internacionals. Concretament, la participació espanyola s’ha duplicat ja sigui en els àrbitres, com amb les empreses que hi prenen part o la seu de l’arbitratge.

El mandat de Valls també ha servit per participar en les revisions dels Incoterms, els termes que estableixen les obligacions a les parts en les transaccions comercials internacionals. El comitè espanyol va participar en la revisió del 2010 i està ara treballant de cara al 2020 i la seva  nova versió.

D’aquesta forma, l’etapa la qual finalitza ha estat marcada per un augment de la representació a nivell internacional. El president sortint, Miquel Valls, ha desitjat molts encerts al nou president i ha evocat per a què la tendència creixent segueixi imperant aquest mandat.

Sebastián Escarrer Jaume

Sebastián Escarrer és membre del Wharton Board of Overseers des de 2013 i va ser President del Consell de Wharton per a EMEA (Europa, Àfrica i Orient Mitjà) entre 2009 i 2015. És vicepresident primer del Comitè Executiu Espanyol de la Cambra de Comerç Internacional i membre del “Executive Board” de CCI a nivell mundial, així com membre del “Commission on Corporate Responsibility and Anti-Corruption” i del “Executive Board Policy and Commissions Committee”. Va ser Vicepresident d’Exceltur entre 2012 i 2016 – el Lobby Turístic Espanyol-, i és Vicepresident del Consell de Turisme de la CEOE, president d’APD Illes Balears i al seu torn vicepresident per a la Zona Mediterrània. Escarrer és Conseller del “Premium Brands Fund Advisory Board” del banc suís Pictet i membre del Consell Assessor de Caixabank a Balears.

Així mateix, Escarrer és conseller de Melià Hotels International, multinacional per la qual treballa des de fa 19 anys. És un líder compromès en els àmbits del sector del turisme, l’ètica empresarial, l’educació i la responsabilitat social. L’any 2009 el van elegir com a líder empresarial que genera més confiança a Espanya pel Baròmetre de Confiança elaborat per la Future Brand i el 2011 el Fòrum d’Alta Direcció li va concedir el premi Màster d’Or en reconeixement a la seva trajectòria professional.