Promoure la sostenibilitat del sector turístic, objectiu del nou projecte RESTART MED!

La Cambra participa en el projecte europeu que té com a objectiu situar el turisme sostenible al centre, i compta amb una dotació total d’1,1 milions d’euros.  

La Cambra de Comerç de Barcelona ha donat el tret de sortida aquest dijous al nou projecte europeu que té com a objectiu desenvolupar i promocionar productes de turisme sostenible mitjançant l’atorgament de xecs de 5.000€ i sessions informatives, així com també promoure la creació d’una marca de turisme sostenible que entengui la mediterrània com a conjunt. 

En concret, la nova iniciativa europea, que compta amb el cofinançament de la Unió Europea a través del programa ENI CBC MED, pretén recopilar, impulsar, escalar i afegir valor als resultats d’altres projectes de turisme sostenible ubicats a la Mediterrània. El projecte abordarà el sector des d’un espectre ampli i, per tant, analitzarà àmbits com el turisme d’aventura, el turisme slow, els jocs i videojocs, la gastronomia, el patrimoni cultural, etc. De fet, els socis del projecte consideren que un dels reptes de la nova aposta és demostrar que el turisme va més enllà del denominat sol i platja, ja que la gastronomia, l’aventura, el patrimoni cultural i la muntanya, entre d’altres, també són turisme.   

En aquest sentit, el sector turístic és un dels que més ha patit l’impacte fortuït de la Covid-19, motiu pel l’economia catalana és una de les que més s’ha vist afectada. Cal recordar que el sector representava a finals del 2019 un 12% del PIB i un 14% de l’ocupació a Catalunya, en definitiva, era un dels pilars fonamentals de l’economia catalana.  Per aquest motiu, des de la Cambra de Barcelona es veu el projecte com una oportunitat per transformar un dels principals sectors econòmics i contribuir a afrontar, en els propers anys, grans reptes com la sostenibilitat i la digitalització que s’hauran d’abordar amb una mirada ample.  

El projecte compta amb més d’1 milió d’euros de pressupost 

El projecte RESTART MED! compta amb un pressupost de 1.111.108,55€ i està liderat pel Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli (CISP) d’Itàlia, així com també amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona (BCC), l’Agència Catalana de Turisme (CTB), l’American University of Beirut (UAB) del Líban, la Jordan University of Science and Technology (JUST) de Jordània i el World Wildlife Fund Mediterranean North Africa (WWF – MNA) de Tunísia.   

Per presentar el projecte que s’allargarà durant els propers dos anys, la Cambra de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme han organitzat un Kick-off meeting amb la presència de les delegacions de les organitzacions esmentades i amb representants tant del programa ENI CBC MED com de la Diputació de Barcelona que són coordinadors de la Comunitat de Turisme Sostenible del programa Interreg MED.