Parlem Telecom i Inveready, junt amb la Cambra, creen una acceleradora d’startups tecnològiques

La iniciativa, que s’adreça a emprenedors de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, impulsarà startups vinculades al sector tecnològic que es trobin en fase “seed” i ofereixin solucions amb un model B2B.  

Parlem Telecom i Inveready han decidit impulsar Parlem Ventures, un nou programa d’acceleració d’startups que s’adreça a emprenedors vinculats al sector de les noves tecnologies de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. La iniciativa conjunta de l’operadora de telecomunicacions i de la gestora de Capital Risc, que compta també amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació i2CAT, la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, promourà empreses emergents en fase “llavor” (seed stage) i prioritzarà aquells projectes que ofereixin solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B (business-to-business).  

Un Comitè de Selecció amb representants dels sis partners que conformen Parlem Ventures seleccionarà anualment 6 startups guanyadores, les quals podran tenir accés a una prova pilot amb Parlem Telecom, així com la possibilitat d’esdevenir aliades estratègiques o integrar-se en un dels departaments de la companyia. Addicionalment, tant Parlem com Inveready podran destinar un total de 600k € en préstecs convertibles. En concret, cada projecte optarà a rebre fins a 50k € per part de l’operadora de telecomunicacions i 50k € per part de la gestora de Capital Risc. El reconeixement d’aquests 6 projectes es durà a terme en dues convocatòries anuals, en cadascuna de les quals s’escolliran 3 startups en un Pitch Day. La primera convocatòria s’ha posat en marxa avui, 18 de gener del 2022.     

Parlem Ventures, que permet la participació de fins a 15 projectes en cadascuna de les seves convocatòries, ofereix als emprenedors sessions de formació (workshops) i de consultoria (mentoring) a càrrec d’experts de Parlem Telecom, Inveready, i2CAT, Cambra de Comerç de Barcelona, Mobile World Capital i Polítiques Digitals. Aquestes sessions individuals i grupals, que fomentaran el networking entre els participants, tractaran aspectes claus en el desenvolupament d’una startup, com l’accés a ajudes públiques, l’estructuració de rondes de finançament, l’elaboració de plans de negoci o les possibilitats d’internacionalització. A més, Mobile World Capital formarà els emprenedors en els usos de la tecnologia 5G (com l’edge computing o l’aplicació de la Internet de les Coses) i la Cambra de Barcelona efectuarà una radiografia del sector de les petites i mitjanes empreses, mentre que  i2CAT ajudarà els emprenedors a plantejar les primeres versions de producte i enfortir les bases tecnològiques del projecte amb l’ecosistema digital d’innovació. Les sessions se celebraran en diversos espais de la Cambra i, molt particularment, al nou HUB cambraDigital de Barcelona, un entorn de més de 500 metres quadrats inaugurat recentment per incrementar la productivitat dels emprenedors i pimes a través del foment de la transformació digital.   

El llançament de Parlem Ventures s’ha formalitzat en un acte al HUB cambraDigital amb Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya; Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom; Aniol Brossa, operating partner d’Inveready; Carlos Grau, CEO de MWCapital; Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Joan Manel Martín, director gerent de la Fundació i2CAT.    

 

Sobre Parlem Telecom 

Parlem Telecom és una operadora de telecomunicacions catalana nascuda el 2014 que ofereix serveis integrals de telecomunicacions, tant per a particulars com per a empreses, des de Catalunya i en català. Aposta per un tracte de proximitat amb el client amb una identitat pròpia. La companyia, presidida per Ernest Pérez-Mas, es troba en fase d’expansió i ha aparegut els dos últims anys entre les 200 empreses que més ràpid creixen d’Europa dins del top 1.000 anual del Financial Times 

Des del mes de juny de 2021, Parlem Telecom cotitza a borsa dins del mercat BME Growth. Situada al districte 22@ de Barcelona, Parlem Telecom és una operadora d’avantguarda que desenvolupa projectes d’innovació, com Pilots 5G a l’àrea metropolitana o projectes d’intel·ligència artificial en català i alhora està molt implicada en l’impuls del sector TIC del país. La companyia ofereix múltiples solucions tecnològiques innovadores a mida de les necessitats de cada empresa a través de la línia de negoci Parlem Empreses i ha iniciat un pla d’obertura de botigues físiques a Catalunya. Parlem Telecom aspira a convertir-se en un gran grup de telecomunicacions, que fomenti la implantació d’operadors regionals de proximitat en altres territoris de parla catalana i d’Europa que s’adaptin a la identitat social i cultural de cada zona. En aquest sentit, acaba de néixer l’operadora Aproop, que ofereix serveis integrals de mòbil, internet i fix de proximitat al País Valencià. 

Sobre Inveready 

Inveready és una de les gestores de Capital Risc líders a Espanya, que inverteix a través de diferents verticals especialistes (Tecnologies de la Informació, Ciències de la Vida, Venture Debt, Mercats Alternatius i Private Equity) en empreses amb un fort component tecnològic i innovador. Fundada el 2008, Inveready compta amb 160 empreses actives dins del seu portfoli, +50 desinversions exitoses i més de €600M d’actius sota gestió 

Algunes de les empreses de la seva cartera han estat adquirides per multinacionals com Intel, Symantec, IBM i Facebook, mentre que d’altres cotitzen en mercats alternatius com NASDAQ, BME Growth, AIM London i Euronext Growth. Amb seu a Sant Sebastià, Inveready compta amb oficines a Barcelona, Madrid i Sant Sebastià i ha sigut reconeguda en múltiples ocasions per ASCRI i Preqin pel retorn dels seus fons i les seves transaccions. 

Sobre la Mobile World Capital Barcelona 

És una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global. Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre noves generacions i professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat. 

Els seus programes estan transformant positivament l’economia, l’educació i la societat. MWCapital acull MWC Barcelona i va fundar 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.  

Sobre la Cambra de Comerç de Barcelona 

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix serveis transversals a les empreses tot contribuint al desenvolupament econòmic i empresarial del conjunt del teixit productiu. La corporació estableix com a full de ruta el projecte Catalunya 2030/40, el qual té com a objectiu construir un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, socialment responsable, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.  

Sobre HUB cambraDigital 

El HUB cambraDigital és un espai divers, polivalent i tecnològic, que actua com un element de dinamització i d’integració de diferents línies d’actuació que la Cambra de Barcelona té en marxa. El nou espai promou que les pimes i les persones emprenedores incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital. El HUB es troba situat a les oficines centrals de la Cambra, a l’avinguda Diagonal, 452. 

Sobre la Fundació i2CAT  

La Fundació i2CAT és un centre CERCA de recerca i innovació en tecnologies digitals avançades. Des de 2003, i2CAT impulsa la societat digital del futur a través del coneixement generat en el desenvolupament de projectes i activitats d’R+D+I en tecnologies com a 5G, IoT, VR i tecnologies immersives, ciberseguretat, blockchain, intel·ligència artificial, New Space i tecnologies per la societat digital. El centre col·labora amb empreses, administracions públiques, institucions acadèmiques i usuaris per tal d’aplicar aquest coneixement en la resolució de reptes socials i empresarials. 

Sobre Polítiques Digitals  

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya implementa i coordina les polítiques governamentals relacionades amb les TIC, amb l’objectiu de fer de Catalunya una nació digital i apoderada amb un territori connectat i descarbonitzat, generadora d’igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania visqui on visqui, i amb la innovació com a motor de la nova economia digital.