Osona denuncia l’augment selectiu de l’IBI a Manlleu a indústries i comerços

Aquesta pujada representa uns augments del 34% per a 70 indústries i del 20% per a 50 comerços i perjudica el creixement  de la població.

La Delegació de la Cambra a Osona, junt amb l’Associació d’Empresaris, denuncia la pujada de l’IBI a Manlleu dels immobles d’ús comercial, industrial i d’oficines amb major valor cadastral, aprofitant una normativa estatal confusa, que permet incrementar-los al 10% dels immobles d’aquests usos, que tenen els valors cadastrals més alts.

Aquesta pujada representa uns augments del 34% per a 70 indústries i del 20% per a 50 comerços, i segons el delegat de la Cambra a Osona, Josep Pujadas, repercuteix negativament de forma discriminatòria en un moment en què la indústria i els comerços encara no s’han recuperat de la crisi.

La Cambra considera que es frena el creixement industrial i comercial de Manlleu, que compta amb l’atur més alt d’Osona. 

Pujadas considera que no es pot fer demagògia amb la idea que pagui més qui té més, perquè això fins ara ja era així. “Qui tenia un valor cadastral el doble que un altre, fins ara ja pagava el doble. Ara se l’hi apuja un 34% més”. “Aquest augment en temps d’inflació sota mínims i amb interessos negatius, és totalment desproporcionat”, afirma Pujadas.