Noves rutes i consolidació de les existents, nou Pla Estratègic del CDRA

El tràfic intercontinental de l’Aeroport de Barcelona creix un 29% en el període 2015-2017. Els principals mercats intercontinentals són Amèrica del Nord i Àsia.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i president del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), Ricard Font; Primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello;  el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i la directora de l’Aeroport de Barcelona- El Prat, Sonia Corrochano, han presentat avui el balanç de l’any 2017 del CDRA i el Pla estratègic de l’entitat per al període 2018-2019.

L’activitat del CDRA, integrat per la Generalitat, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Aena, ha contribuït a què l’Aeroport de Barcelona – El Prat transportés 7.221.297 passatgers intercontinentals durant l’any 2017 —considerant passatgers directes (2.649.444) i indirectes (4.571.853)—, gràcies a les noves rutes i freqüències que s’han creat. Així, el CDRA continua complint un dels seus objectius fundacionals: impulsar els vols intercontinentals des de l’aeroport de la capital catalana.

Pla Estratègic 2018-2019, destinacions estratègiques i augment de l’oferta

Amb la col·laboració del CDRA, diverses companyies aèries han apostat per l’Aeroport de Barcelona- El Prat i han començat a operar nous vols intercontinentals durant els darrers anys, el que ha fet augmentar notablement l’oferta d’aquests enllaços. Així a l’any 2017, l’Aeroport de Barcelona- El Prat va aconseguir un nou rècord de rutes intercontinentals, assolint un total de 45 destinacions.

Per a l’any en curs, es preveu que Barcelona aconsegueixi nous enllaços intercontinentals, com Boston amb Level (que ja opera) i Seül amb Asiana (a partir de l’agost), i que consolidi diverses de les rutes existents ampliant la capacitat amb l’ús d’avions més grans i un augment de freqüències, com per exemple els vols de Qatar Airways, United Airlines i Korean Air. En aquest sentit, un major nombre de freqüències fa les rutes més atractives pels passatgers de negocis i contribueix així al desenvolupament econòmic de Barcelona i Catalunya.

En aquest sentit, el CDRA també ha presentat avui les línies principals del seu Pla Estratègic per al període 2018-2019. Aquest document és fruït del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, AENA, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, signat el 2008, que facilita la col·laboració institucional per promocionar la ciutat de Barcelona, aconseguir més connexions intercontinentals directes i impulsar la ciutat  com a motor econòmic i turístic.