Mitjans, Cafès Novell i Actua reben el reconeixement del Dia de la Cambra a l’Alt Penedès

La trobada commemorativa ha dedicat el seu eix central a posar en valor el paper de la innovació en el món empresarial de la mà del creatiu i director del centre d’innovació d’EADA, Franc Ponti.

Més d’un centenar d’empresaris i empresàries de la comarca s’han aplegat aquest vespre a l’espai cultural Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès per commemorar el Dia de la Cambra a l’Alt Penedès. Una trobada que ha comptat amb la participació del creatiu Franc Ponti, qui ha ofert la conferència Persones creatives, empreses innovadores, i que ha estat el marc per reconèixer iniciatives empresarials destacades del territori.

L’acte que ha estat inaugurat pel president de la Cambra territorial de l’Alt Penedès, Ramon Giró, i per la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, ha posat el focus en la importància d’innovar per fer front als reptes que se’ns presenten en aquest segle XXI. Així, la presidenta Roca i Aparici ha apuntat que “apostant per aportar el nostre valor afegit propi podrem construir una economia més sòlida i resilient que ens permeti fer front als canvis, al dinamisme i a la volatilitat que impera en el nostre dia a dia”.

De fet, la innovació ha estat l’eix central de la conferència del Dia de la Cambra i que de la mà de Franc Ponti, director del centre d’innovació d’EADA, ha inspirat a tot l’empresariat present a la sala. Concretament, el creatiu ha reflexionat al voltant de la neurociència de la creativitat i ha desgranat algunes claus per treballar de manera inventiva, així com els secrets de les empreses més innovadores del moment.

No obstant això, l’acte també ha comptat amb el lliurament dels reconeixements Dia de la Cambra 2023. La corporació territorial ha guardonat així a Mitjans S.L. en categoria de Trajectòria i desenvolupament territorial, a Cafès Novell S.A. en Innovació i talent, i Actual S.C.C.L. (Cooperativa d’iniciativa social)  amb el reconeixement a la Responsabilitat social.

Tot plegat en una trobada que ha estat conduïda pel periodista vilafranquina Laia Paretas i que ha comptat amb la clausura del segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz.

Trajectòria i desenvolupament territorial: Mitjans S.L.

Fundada l’any 1910, Mitjans és una empresa familiar especialitzada en l’elaboració d’embotits i productes càrnics seguint els mètodes tradicionals. Una companyia estretament arrelada al Penedès i Moja, on hi té la seva seu. L’ofici de xarcuter ha inspirat les 5 generacions que han estat al capdavant d’aquesta empresa durant més de 110 anys, sempre amb la mateixa passió i dedicació, i evolucionant sense perdre l’essència dels seus orígens.

La Cambra territorial de l’Alt Penedès ha reconegut a Embotits Mitjans amb aquest guardó la seva llarga trajectòria empresarial que ha fet del Penedès la seva casa durant més d’un segle d’història, i l’excel·lència, la seva bandera.

Innovació i talent: Cafès Novell S.L.

Els orígens de Cafès Novell es remunten a l’any 1958 quan Ramón Novell va alçar les persianes d’un modest local ubicat al centre de Vilafranca del Penedès. Més de 60 anys després, l’essència es manté intacte. Qualitat, exclusivitat i el caràcter aromàtic conformen l’ADN d’un grup que mira cap a nous mercats tenint present que la seva raó de ser és la seva clientela i les seves necessitats.

La trajectòria d’enginy i superació constant que l’ha distingit des del primer dia ha estat el motiu pel qual la corporació territorial de l’Alt Penedès ha fet entrega del reconeixement a la innovació i talent.

Responsabilitat social: ACTUA S.C.C.L. (Cooperativa d’iniciativa social)

Fundada l’any 2005 per professionals de l’àmbit socioeducatiu, Actua és una cooperativa d’iniciativa social sense afany de lucre dedicada al desenvolupament i la gestió de projectes per a la promoció social de les persones, la prevenció de situacions de vulnerabilitat social en infants i joves i la millora de la convivència.

Així, la corporació ha fet entrega a Actua el guardó a la Responsabilitat Social en reconeixement al seu compromís amb una economia socialment responsable i la seva implicació amb l’economia local.