Més de 25 empreses catalanes participaran demà en un B2B virtual europeu per impulsar la seva presència al continent

El projecte BEE Net ha invertit més de 200.000€ durant els últims dos anys per afavorir la cooperació entre pimes europees i teixir aliances d’internacionalització.

Un total de 26 empreses catalanes participaran demà, 13 de juliol, en una jornada B2B virtual dirigida a pimes europees que tenen vocació d’internacionalitzar-se teixint aliances de forma conjunta. L’acció s’emmarcarà en la clausura del projecte europeu BEE Net que durant els darrers dos anys ha treballat per impulsar la internacionalització del teixit empresarial gràcies a la creació de xarxes de negoci de pimes que han establert  aliances i s’han beneficiat conjuntament d’una estratègia internacional comuna. 

L’acte farà balanç dels resultats assolits pel projecte europeu en cada una de les xarxes empresarials establertes i deixarà espai a la negociació i la creació d’aliances i sinèrgies entre empreses per tal d’estimular l’economia amb l’exportació i la presència europea arreu del món.  

Més de 200.000 euros invertits en el foment de la internacionalització 

Concretament, el projecte BEE Net ha posat en marxa nou xarxes empresarials agrupant més d’una cinquantena d’empreses d’arreu d’Europa, les quals han compartit interessos comuns i han traçat estratègies d’internacionalització conjuntes. A més, les pimes participants han rebut formació específica i han comptat amb el suport d’un mentor que ha ajudat a desplegar amb èxit el consorci i fer efectiu el procés d’internacionalització. 

La Cambra de Barcelona ha gestionat exclusivament tres d’aquestes xarxes empresarials orientades a sectors diferents de l’economia –el turisme, la indústria agroalimentària i l’energia solar– i agrupant a més d’una vintena d’empreses de països com: Itàlia, Malta, Portugal, Lituània i Espanya.  

En total, el projecte BEE Net, finançant per la Comissió Europea, ha invertit 225.000€ per desenvolupar el conjunt de les xarxes empresarials. La materialització d’aquest ha estat possible gràcies a l’acció de tres socis amb àmplia experiència en l’àmbit de la internacionalització, la Cambra de Barcelona, Sicindustria (Itàlia) i Lithuanian Innovation Center (Lituània).