GiraFeina_Osona

Més 1.500 participants i 700 ofertes de feina en la segona edició de la fira d’ocupació Girafeina Osona

Les entitats organitzadores, la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, celebren l’èxit de la cita que reforça el vincle entre empreses i joves de la comarca. 

La segona edició del Girafeina Osona, la fira d’ocupació que promou la inserció laboral dels professionals de la comarca, assoleix xifres record. En total, 1.576 persones han passat per les instal·lacions del recinte Firal El Sucre de Vic per prendre part d’una cita que ha comptat amb la participació de més de 60 empreses, les quals han ofert 704 ofertes de feina i han realitzat 1.711 entrevistes de feina

Unes xifres que els organitzadors del certamen, la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, qualifiquen d’excel·lents. De fet, si es comparen amb les dades de l’any passat, tant el nombre de participants com el d’ofertes de feina, s’han incrementat amb escreix. En concret, la fira ha gairebé doblat el nombre de participants i ha comptat amb un nombre d’ofertes de feina similar al de la darrera edició.  

En concret, la fira que ha comptat amb una àmplia heterogeneïtat d’empreses del territori ha permès que els i les professionals de la comarca poguessin establir entrevistes de feina i conèixer de primera mà l’oferta laboral que hi ha actualment al territori. En aquest sentit, la regidora de Foment de l’Activitat Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vic, Elisenda Carrera, s’ha felicitat de l’èxit i ha definit la fira com un espai de relació entre empreses i societat. “Hem aconseguit unir talent, tant d’empreses com de persones, que busquen oportunitats en el món laboral”, ha sentenciat Carrera. Pel consistori vigatà la GiraFeina Osona proporciona “una imatge de ciutat i comarca dinàmica i atractiva en oportunitats laborals”. 

Una valoració compartida per la Cambra de Comerç de Barcelona qui en paraules del president de la corporació al territori, Josep Pujadas, també s’ha felicitat pels resultats assolits. Amb tot però, Pujadas, ha defensat que el veritable èxit de la GiraFeina rau en convertir la trobada en un espai de referència per a les empreses i el jovent osonenc. “Hem d’aspirar a que totes i tots aquells joves que estiguin amb edat de buscar feina passin pel GiraFeina”, ha explicat Pujadas. 

Unes sensacions compartides també des del Consell Comarcal d’Osona, on la consellera de Joventut, Dones i Igualtat, Bet Contreras, ha definit la fira com “una oportunitat de trobada entre joves i empreses, però també amb entitats d’inserció sociolaboral, entitats formatives i els servies públics d’orientació professional per a les persones joves”. 

Cinc espais destinats a promoure el creixement professional 

L’edició d’aquest 2024 ha comptat amb fins a cincs espais diferents dedicats a facilitar i incentivar el desenvolupament professional. Un primer espai que ha integrat a totes les empreses qui han ofert llocs de feina; un segon, dedicat a l’orientació, oposicions i autoocupació; un altre liderat pels centres formació ocupacional amb el propòsit de visibilitzar i demostrar in situ diferents sortides professionals; un quart, format per entitats del tercer sector i per sindicats per informar sobre la importància de la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental; i un cinquè com a altaveu d’experiències professionals liderades per joves de la comarca.  

En concret, aquest darrer escenari, novetat d’enguany, ha comptat amb dues taules rodones que han permès conèixer de prop l’experiència de diferents punts de vista amb la formació professional. A tall d’exemple, en el marc de la taula “Tot comença amb un match; casos d’èxit entre joves i empreses”, els assistents han pogut conèixer i compartir experiències d’itineraris de formació professional a través de les trajectòries de tres joves.  

La GiraFeina Osona està coorganitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona i compta amb el suport del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) engegat per la Cambra d’Espanya, gestionat per la Cambra de Comerç de Barcelona i cofinançat pel Sistema Nacional de Garantia Juvenil i la Unió Europea a través del Fons Social Europeu.