Llatinoamèrica es converteix en mercat prioritari per a les empreses catalanes

La Cambra focalitzarà les missions d’enguany a Xile i Perú, i a Colòmbia i Equador.

El mercat llatinoamericà ha esdevingut prioritari per a les empreses catalanes gràcies a la seva creixent expansió i al seu gran potencial. Amèrica Llatina representa gairebé un 6,5% del total de les exportacions catalanes i el 19% de les exportacions catalanes fora de la UE l’any 2015.

La Cambra de Barcelona facilita l’entrada al mercat internacional mitjançant missions a l’exterior, enguany les focalitzarà a Xile i Perú, i a Colòmbia i Equador. L’objectiu és enfortir els lligams entre empreses catalanes i estrangeres, i contribuir en la seva internacionalització.

Xile és un país amb una economia molt liberalitzada i estable i un progrés econòmic constant des de fa dècades i Perú, en canvi, és un país clarament emergent, amb un gran potencial de creixement pels pròxims anys i on la manca de molts serveis i productes ofereixen bones oportunitats.

Per altra banda, Colòmbia és la quarta potència econòmica de Llatinoamèrica: té un mercat interior important pel seu volum, un creixement del PIB del voltant del 3%, previst pel 2016, i una inflació controlada (s’espera d’entre un 3 i 4%). El mercat equatorià és molt més petit que el colombià, però també més desconegut per les empreses catalanes. Darrerament els seus comptes públics han patit la baixada del preu del petroli, però es preveu que la situació s’estabilitzi esdevenint així un aposta a mitjà o llarg termini.