Les Cambres reivindiquen Catalunya com a economia oberta i multilateral davant de cònsols de 50 països

La Llotja de Mar reuneix el Cos Consular de Catalunya amb l’objectiu de crear sinergies i apropar als alts diplomàtics la missió de les Cambres de Comerç.

La Llotja de Mar ha acollit aquest dimecres una trobada del Cos Consular de Catalunya que ha comptat amb l’assistència de cònsols i alts representants diplomàtics de 50 països d’arreu del món, amb la voluntat de generar nous espais de sinèrgia que apropin Catalunya als mercats exteriors i fomentar les relacions fluides entre les economies. L’acte també ha servit per apropar la missió de les Cambres i el seu paper en la internacionalització empresarial.

La presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, ha oficiat la benvinguda de l’acte recordant que el comerç internacional és un dels motors econòmics de Catalunya i una de les activitats que més resiliència ha mostrat a l’impacte de la pandèmia. També ha insistit en la necessitat de reprendre l’esperit del multilateralisme i el diàleg en un context actual convuls, marcat per l’auge de polítiques proteccionistes i conflictes que sacsegen l’escenari internacional.

Durant la reunió han participat també el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega, la directora de l’àrea de Comerç Internacional del Consell General de Cambres de Catalunya, Pilar Bellaubi, el director de l’àrea d’Internacionalització de la Cambra de Barcelona, Marin Orriols, el Cònsol General del Consolat de Mar, Jordi Domingo, i el Cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Vorobiov Artem.