Les cambres demanen 5 mesures per millorar la competitivitat de la indústria i recuperar el seu paper central dins l’economia catalana

Les cambres demanen una nova llei òmnibus, avançar més ràpid en el model d’FP dual i reduir les cotitzacions socials per afavorir l’exportació.

El sector industrial liderarà la sortida de la crisi a Catalunya i el canvi de model econòmic que se’n derivarà. Aquesta és una de les principals conclusions de la Memòria Econòmica de Catalunya 2012, que elabora el Consell General de Cambres de Catalunya i que s’ha presentat aquest matí a la Casa Llotja de Mar.

La publicació, que s’elabora des de l’any 1965, inclou un monogràfic sobre la indústria que identifica les seves potencialitats i aporta punts de vista en el disseny de la política industrial a Catalunya.

A l’estudi de les 13 cambres de comerç de Catalunya s’analitzen els 10 principals factors de competitivitat de la nostra indústria: infraestructures de transport; sòl industrial; energia; regulació administrativa; finançament; fiscalitat empresarial; capacitat innovadora; formació industrial; estructura empresarial, i costos laborals unitaris.

 

 

  • Descarregar

    NP Memòria Econòmica de Catalunya – CCC.pdf