Signatura de la renovació del Coveni CDRA

Les 4 institucions renoven el conveni del CDRA, per millorar les connexions

El comitè actuarà com a finestreta única de presentació per tal de atreure noves companyies i seguir incorporant noves destinacions.

El CDRA, fundat el 2005, acorden el 13 de desembre de 2018 la renovació del nou conveni entre les quatre institucions. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i President del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), Isidre Gavín; Director de promoció econòmica internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. Mario Rubert;  el President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, i la directora de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, Sonia Corrochano, signen la renovació del conveni CDRA per 4 anys més desprès de 13 anys d’haver-se creat i fan un balanç positiu.

Les 4 institucions tanquen una etapa on s’ha aconseguit passar de 17 destinacions intercontinentals (2005) fins els 45 actuals i s’ha multiplicat per 8 el volum de passatgers directes intercontinentals. La clau de l’èxit és sobretot la bona coordinació entre institucions i la funcionalitat de finestra única per atraure companyies aèries.  En aquest sentit, aquets resultats consoliden el model del CDRA com a referent de cooperació entre diverses institucions i referent europeu.

Els objectius fundacionals continuen plenament vigents i s’ha fet moltes accions per cada un d’aquests objectius:

  • Creació d’enllaços de llarg recorregut amb destinacions estratègiques
  • Desenvolupar accions de fidelització per companyies long-haul
  • Facilitar l’establiment de nous enllaços o freqüències de llarg recorregut
  • Millora de la connectivitat de Barcelona
  • Promoure sinèrgies amb altres grans infraestructures properes a l’aeroport
  • Promocionar la càrrega aèria
  • Nou Objectiu: promocionar el sector del transport aeri i de viatges

En aquesta nova etapa, ara més que mai, alguns objectius agafen més força. Per exemple, les accions de fidelització que ens ajudin a afegir freqüències per part d’una companyia aèria o aconseguir que voli tot l’any i no de manera estacional, són objectius claus per consolidar l’actual oferta.

Un nou objectiu del CDRA:  promocionar el sector de serveis del transport aeri i de viatge

L’Aeroport de Barcelona – El Prat i la ciutat de Barcelona com a pol d’atracció de negocis innovadors i com a seu de diverses companyies aèries està desenvolupant un teixit lligat al sector de viatges i al transport aeri prou valuós.  El CDRA creu que aquest sector pot aportar valor al model aeroportuari de futur i fidelitzar encara més les companyies aèries. Segons el Pla Estratègic 2018-2019 del CDRA més de 125.000 persones treballen vinculades d’alguna manera a l’aeroport i al tràfic aeri (llocs directes, indirectes, induïts i catalítics). Per tots aquests motius el sector del transport aeri i de viatges s’incorpora com a nou objectiu addicional del CDRA.

Per altre costat, el CDRA considera especialment valuós que companyies, com Norwegian i Level, estableixin la seva base d’operacions de llarga distància a Barcelona,  i creïn oficines i llocs de feina amb alt valor afegit pel territori.  Aquest fet és clau perquè permet fer créixer les rutes de llarg radi molt més ràpidament i aportant més valor al model aeroportuari. Aquest és el fenomen de Low Cost Long Haul, on Barcelona es posiciona amb força.

Finalment, la càrrega aèria també ha esdevingut un fenomen important i clau per molts sectors industrials exportadors de Catalunya, com ara el sector farmacèutic-químic, el de manufactures elèctriques i automoció, l’alimentari i per suposat el tèxtil que és el sector de major volum de càrrega aèria. Amb tot això Barcelona s’ha posicionat entre els 20 aeroports més grans d’Europa en càrrega aèria.

Novetats 2019

La companyia aèria Level ha anunciat una nova ruta a Santiago de Chile per la temporada d’estiu i també una nova ruta a Nova York (JFK). West Jet començarà a volar a Toronto. També cal destacar la gran aposta d’Etihad que ha començat a volar al novembre del 2018 i que convertirà el seu vol en diari a partir de l’estiu 2019.

 Barcelona globalment competitiva

El 1% de les ciutats del món generen el 40% del tràfic mundial. Barcelona està en aquest grup destacat. El CDRA està convençut que gràcies a la seva tasca promocional feta amb transparència, coordinació i fixant objectius comuns pot assegurar que la ciutat i el seu territori d’influència es mantenen globalment competitiu.