La Llotja de Mar acollirà un concert d’estiu dels solistes de la Nova Orquestra de Cambra Germans Pla

S’amplia l’oferta cultural de l’espai durant les nits d’estiu amb un concert de música cambra que interpretarà “Les Quatres Estacions” i “Fantasia sobre Carmen Bizet”.

La Nova Orquestra de Cambra Germans Pla oferirà avui a La Llotja de Mar un concert extraordinari, dins el cicle de Clàssica a la Reial Acadèmia, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural de l’espai. L’orquestra interpretarà “Les Quatres Estacions” i “Fantasia sobre Carmen Bizet”, dues grans obres de la història de la música de cambra, on el violí i els instruments de corda són els protagonistes.

La Llotja de Mar és un edifici que recull més de set segles d’història. Per això, és l’espai idoni perquè els assistents gaudeixin, envoltats d’art i a l’aire lliure, d’un dels conjunts de referència de Catalunya. De fet, durant el mes de juny i juliol, l’edifici ja ha albergat diversos concerts de música clàssica entre les seves parets, organitzats per l’Associació pel Foment de la Música Clàssica.

La Nova Orquestra de Cambra Germans Pla està formada pel reconegut músic Anton Serra (flauta travessera), Cristian Chivu (violí), Jesús Lira (violí), Joan Fèlix (viola), Magdalena Cristea (violoncel) i Sergi Gubert (contrabaix). Una selecció d’artistes de primer nivell que elevarà les obres a l’excepcionalitat i permetrà als assistents crear un diàleg musical característic de la música pròpiament de cambra.

Les trajectòries dels artistes de la Nova Orquestra de Cambra Germans Pla

Anton Serra és un dels flautistes més reconeguts del món de la música de cambra a Catalunya amb una gran projecció a Itàlia. Ha actuat com a solista a festivals de prestigi com els de Peralada, Torroella de Montgrí i Santa Florentina. A més, és professor superior de flauta travessera a l’Acadèmia Marshall de Barcelona i al Conservatori Professional de Granollers.

Cristian Chivu és el Violí concertino de l’Aarhus Sinfonie Orkester de Dinamarca. Va ser Concertino Associat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb la qual va fer gires per Viena, Londres, Amsterdam, Bad Kissingen, Frankfurt, Bratislava, Zagreb, Nova York, San Juan de Puerto Rico, Tòquio, Sapporo, Hiroshima i Nagoya.

Jesús Lira forma part de les formacions instrumentals com Mare Nostrum Musicae, Orquestra de Cambra Catalana i altres. A més, exerceix com a professor al Col·legi Montessori-Palau i al Conservatori de Música de Girona Isaac Albèniz.

Joan Fèlix és la primera viola de la GIOrquestra i de l’Orquestra de Girona (OdG), membre de l’Orquestra Nacional d’Andorra (ONCA) i solista titular de viola de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Magdalena Cristea és solista de violoncel a l’ARTS SYMPHONY ENSEMBLE. Ha col·laborat amb freqüència amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i l’Orquestra del Gran teatre del Liceu.

Sergi Gubert, avui dia, és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de Lleida i col·labora en diverses orquestres com l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra del Vallès, l’Orquestra de Llenguadoc Rosselló, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la Simfònica de Catalunya.