La indústria continua perdent competitivitat per l’augment dels preus de l’electricitat el 2015

La Comissió d’Indústria de la Cambra proposa que els costos regulats passin a formar part dels pressupostos i estiguin gestionats pel govern central, i modificar el sistema de formació de preus de l’energia elèctrica perquè respongui als costos reals de generació i distribució.

Seguint la tendència a l’alça de 2014, els primers quatre mesos del 2015 el preu mitjà de l’electricitat a Espanya ha continuat pujant, afectant negativament a la competitivitat de les empreses. De gener a abril de 2015, aplicada ja l’última reforma elèctrica, el preu final mitjà de la demanda peninsular s’ha situat en 60,6€/MWh, un 48% més alt que en el mateix període de l’any anterior, segons REE.

La indústria està perdent competitivitat per culpa de l’augment dels preus de l’electricitat
L’any 2014, el preu mitjà de l’electricitat per a usos industrials, inclosos els peatges, càrregues i impostos no deduïbles, es va situar per sobre de la mitjana europea —és el vuitè país dels 28 membres amb el preu més alt. Concretament, el preu és un 37% superior al de França, un 4% superior al de Portugal, i també és un 50% més alt que el de països de l’est d’Europa com Bulgària i República Txeca (Eurostat, dades del segon semestre de 2014).

L’augment dels costos regulats explica l’encariment de la factura elèctrica fins al 2014
La raó que explica la diferència de preus entre Espanya i altres països desenvolupats és la inclusió de conceptes en la factura elèctrica que no tenen res a veure amb la generació i la distribució de l’energia.

  • Descarregar

    20150614_Posicionament_Industria_preuelectricitat