La Fundació Barcelona Promoció nomena els seus representants al Consell General de Turisme de Barcelona

Els nomenaments s’emmarquen en el procés de renovació dels òrgans representants de les entitats participades per la Cambra de Comerç de Barcelona.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha presidit avui la primera reunió del Patronat de la Fundació Barcelona Promoció (FBP). En el marc de la sessió, l’ens ha aprovat la proposta de nomenaments dels representants de la Fundació al Consell General de Turisme de Barcelona.  

Els estatuts del Consorci de Turisme de Barcelona estableixen que en la composició del Consell General hi haurà un vicepresident tercer proposat per la Junta de la FBP, d’entre els membres del seu Patronat.  

En aquest sentit, es proposa a Manel Casals Saborit, vocal del patronat, com a vicepresident tercer del Consell General del Consorci de Turisme de Barcelona.  

Així mateix, durant la reunió s’ha acordat nomenar també com a membres del Consell General de Turisme de Barcelona, en representació de la FBP a: 

  • Jordi Espelt Manrique 
  • Joan Gaspart Solves 
  • Miquel Martí Escursell 

A més, Manel Casals serà el vicepresident segon del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona i Joan Gaspart membre del Comitè Executiu. 

La Fundació per a la Promoció de Barcelona, més coneguda com a Fundació Barcelona Promoció, va ser creada l’any  1987 amb el propòsit de contribuir al posicionament de la ciutat de Barcelona aprofitant la candidatura olímpica de la ciutat. L’objectiu és la promoció de la imatge d’una urbs oberta, moderna, innovadora i amb una gran riquesa cultural en l’àmbit nacional i internacional. Sota aquesta missió, l’ens impulsa tota mena d’iniciatives que contribueixin a fer més atractiu el model de ciutat en el terreny econòmic, cultural i esportiu.  

Fruit de l’impuls de la Cambra de Comerç de Barcelona, la fundació va comptar amb el suport de les principals institucions de la ciutat, així com del sector empresarial, per contribuir a la projecció de la imatge de Barcelona en els àmbits econòmic, cultural, social i esportiu. 

Aquests nomenaments responen al procés de renovació iniciat de les entitats representades de la Cambra de Comerç de Barcelona i se suma a la designació de Jordi Clos com a nou president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona per delegació del President de la Cambra. El també membre del Ple de la Cambra liderarà el consorci encarregat de la promoció turística de la ciutat en substitució d’Eduard Torres, que va accedir al càrrec el 2019. Fins ara, Clos ocupava la vicepresidència tercera del Consell General  i  la vicepresidència segona del Comitè Executiu del Consorci. 

Jordi Clos és el fundador i president del grup hoteler Derby Hotels Collection, que compta amb més de 20 edificis en propietat, 900 treballadors/es i presència a diferents ciutats europees. Clos és també el president del Gremi d’Hotels de Barcelona des del 2021, càrrec que ja va ocupar del 1999 fins al 2019. Una trajectòria estretament vinculada al desenvolupament turístic de la capital catalana. 

A més del Ple, Jordi Clos està vinculat a la Cambra de Barcelona com a vicepresident de la Fundació Barcelona Promoció. També ha rebut importants distincions com la Medalla d’or al mèrit cultural de l’Ajuntament de Barcelona i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. 

Paral·lelament a la seva activitat empresarial, Jordi Clos és un reconegut col·leccionista i mecenes. És president i fundador de la Fundació Arqueològica Clos, que va impulsar el Museu Egipci de Barcelona, que promou la divulgació de l’art egipci.