La Cambra obre punts d’informació sobre FP a tota la seva xarxa de delegacions

La xarxa assessorarà i facilitarà l’accés de les empreses al programa de FP dual, amb tallers pràctics i suport en tràmits com l’homologació, entre d’altres.

Barcelona, 26 d’agost de 2018.- La Cambra de Comerç de Barcelona ha obert punts d’informació sobre Formació Professional -especialment en la seva modalitat Dual- a les 12 delegacions que té arreu del territori: Badalona, Berga, Granollers, Igualada, L’Hospitalet, Mataró, Mollet del Vallés, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Viladecans, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú. Amb aquesta obertura la Cambra de Barcelona mostra un cop més el seu compromís amb el repte de fer avançar la Formació Professional, i contribueix així a millorar la competitivitat de les empreses i l’ocupabilitat de les persones.

La FP Dual posa l’èmfasi en la formació pràctica i en la participació activa de l’empresa en el disseny dels continguts de la formació professional i, per tant, ofereix la possibilitat de formar a un professional d’acord amb les necessitats de les empreses, els seus processos i cultura empresarial. Amb aquesta modalitat de formació es recupera el model d’aprenent, ja que es garanteix una formació professional que millora la qualificació i el desenvolupament dels futurs treballadors.

Els nous punts d’informació oberts tenen com a missió impulsar la Formació Professional, assessorant i acompanyant les pimes, per tal que puguin participar tant en la modalitat d’FP dual del sistema educatiu (FP Cicles formatius) com en la modalitat dual del sistema laboral del SOC (Certificats de Professionalitat).

La posada en marxa d’aquesta nova xarxa pretén facilitar l’accés de les empreses a la formació de tutors i a la realització de tallers pràctics orientats a l’intercanvi d’experiències i difusió de bones pràctiques sota la demanda del territori i les empreses.

Tanmateix, des d’aquest nou punt de servei ofert per la Cambra es pretén ajudar a tramitar la demanda de les empreses per a la seva homologació com a empreses idònies per a la participació en experiències de col·laboració amb els centres de formació.

D’aquesta forma, la Cambra de Barcelona reforça el paper de les cambres com a nexe d’unió entre l’escola (Cicles formatius i Certificats de professionalitat) i l’empresa per estudiar les necessitats d’adequació de l’oferta formativa a les necessitats de les empreses i l’administració competent.