Barcelona, 14 de novembre de 2024.- La Cambra de Comerç de Barcelona i Tendios han arribat a un acord per apropar a les empreses informació i alertes sobre concursos i licitacions que els permetin generar noves oportunitats de negoci. L’aliança beneficiarà especialment les empreses del servei LicitaCambra de la Cambra de Barcelona, que tindran accés amb condicions especials a la plataforma de Tendios especialitzada en informació sobre licitacions a escala nacional.
A través de l’acord subscrit, Tendios enviarà periòdicament als subscriptors que s’hagin inscrit a través de la plataforma les alertes relatives a les licitacions i adjudicacions que siguin del seu interès. Les empreses derivades per la Cambra a través de LicitaCambra podran gaudir de descomptes en la contractació de la plataforma de Tendios, així com assessorament per preparar les propostes a les licitacions amb el suport d’una xarxa de partners.
El servei LicitaCambra creat per la Cambra té com a objectiu facilitar la participació empresarial en els procediments de contractació. A través d’aquest, envia diàriament a les empreses informació i alertes de convocatòries de concursos públics i privats relacionades amb el seu àmbit d’actuació. Gràcies a la col·laboració de Tendios, s’ampliarà l’abast de la iniciativa i permetrà a les empreses multiplicar les seves oportunitats de negoci com a contractistes. L’startup catalana Tendios ofereix una plataforma que aplica Intel·ligència Artificial per facilitar el procés sencer de licitació pública.
Les licitacions en sectors com la construcció repunten amb força el 2024
La inversió, ara estimulada per un context de baixada dels tipus d’interès, s’ha convertit en una de les palanques del creixement de l’economia catalana. De fet, segons ha recollit la Cambra de Comerç de Barcelona al seu últim informe de conjuntura catalana, la inversió pública en infraestructures està sent un factor dinamitzador de l’activitat el 2023 i 2024, una tendència que s’hauria de mantenir els propers anys amb el suport de l’execució dels fons Next Generation EU.
Un altre exemple és la licitació oficial d’obres, que també ha repuntat amb força el 2024 a Catalunya en un context de millores necessàries en la rehabilitació d’edificis per a l’assoliment dels compromisos climàtics. Fins al mes d’agost, la licitació d’obres en edificació s’ha enfilat fins als 1.367 milions d’euros, xifra que creix fins als 1.658 milions d’euros en el cas de la licitació d’obra civil.