La Cambra i Parlem Telecom col·laboraran per transformar digitalment el teixit empresarial

Aquest acord contribuirà a desenvolupar un ecosistema competitiu que accelerarà el creixement de projectes basats en les noves tecnologies, la sostenibilitat i la digitalització, en línia amb els objectius del projecte Catalunya 2030/40.

La Cambra de Comerç de Barcelona i l’operadora de telecomunicacions Parlem Telecom han signat un conveni de col·laboració en el marc del HUB cambraDigital, per treballar conjuntament en la transformació digital del teixit productiu de la demarcació i així propiciar el progrés en la seva competitivitat.

En aquest sentit, ambdues organitzacions contemplen accions conjuntes per oferir serveis d’alt valor afegit en àmbits com la promoció de la innovació, la internacionalització, la captació de talent, la transformació digital i la recerca de finançament. Concretament, Parlem i la Cambra preveuen organitzar accions i iniciatives que donin suport al talent i l’emprenedoria de Catalunya, i al desenvolupament d’un ecosistema competitiu que ajudi al creixement de projectes basats en les noves tecnologies. Per fer-ho possible, s’utilitzaran els espais del HUB cambraDigital com a punt d’interconnexió i generació de coneixement.

Tanmateix, la companyia Parlem Telecom s’ha sumat a la llista de proveïdors de confiança del HUB cambraDigital, un espai dirigit a la generació d’oportunitats empresarials i a l’intercanvi de coneixement, innovació i tecnologia. L’empresa de telecomunicacions s’adhereix així al directori de la Cambra per oferir els seus productes i serveis de digitalització.

L’acord entre ambdues entitats ha estat signat per Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, i Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Paral·lelament, la Cambra de Barcelona i Parlem ja col·laboren en altres iniciatives conjuntes, com és el cas de la nova acceleradora d’start-ups Parlem Ventures, que s’ha posat en marxa aquest gener. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que té com a seu el HUB cambraDigital, és promoure empreses emergents vinculades a les noves tecnologies de Catalunya, Illes Balears i País Valencià que ofereixin solucions innovadores amb un model B2B (business-to-business).

El HUB cambraDigital, un espai per contribuir a la transformació digital del teixit empresarial

El HUB cambraDigital és un espai polivalent i tecnològic que actua com a motor de creació d’un teixit empresarial català innovador i competitiu. El naixement d’aquest espai respon al projecte Catalunya 2030/40 de la corporació, el qual treballa per la construcció d’un nou model econòmic que contribueixi a dibuixar una Catalunya més internacionalitzada, digitalitzada, tecnològica, ambientalment sostenible i d’alt valor afegit.

Actualment, des del HUB cambraDigital es promou que les pimes i les persones emprenedores incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital.

Tecnologia, digitalització i polivalència

El HUB es troba situat a les oficines de la Cambra de Barcelona (Diagonal, 452) i està format per un auditori polivalent, una àrea de coworking oberta a emprenedors, startups i pimes del territori, un espai exterior i interior dedicat al networking, una àrea de back office totalment equipada i diverses sales de reunions de diferents mides dotades d’equipaments tecnològics d’última generació per tal d’oferir els serveis avançats per als coworkers i les empreses. A més, l’espai està adaptat a les necessitats actuals i compta amb sistemes integrats de videoconferència i retransmissió per a la celebració de webinars i conferències en streaming.