La Cambra i l’Ajuntament de Manlleu promouen el progrés tecnològic del teixit industrial d’Osona

Ambdues entitats organitzen un cicle de jornades de tecnològiques que es durà a terme els dijous 10 i 17 de novembre al municipi de Manlleu.

La Cambra d’Osona i l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu impulsen un cicle de jornades tecnològiques per incrementar la competitivitat empresarial del territori millorant la capacitat de creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. 

El cicle, que es durà a terme al Museu del Ter de Manlleu, s’estructura en dues jornades, les quals tractaran els beneficis que pot aportar el desenvolupament tecnològic i innovador al sector industrial des de diferents perspectives.

En aquest sentit, la primera jornada que es dura a terme el pròxim dijous, 10 de novembre, girarà al voltant de la innovació com a palanca de canvi i desenvolupament de negoci a les empreses. Per això, es presentaran casos pràctics lligats a la cultura del Lean Manufacturing i metodologies Agile de gestió de projectes, amb l’objectiu de donar a conèixer als assistents les eines de gestió de projectes d’innovació més rellevants al respecte.

Mentre que la segona sessió, es durà a terme el següent dijous, 10 de novembre, i esdevindrà el marc per donar a conèixer a les empreses l’ecosistema de la indústria 4.0, amb un enfocament molt clar en els processos productius i les noves oportunitats que genera la impressió 3D.

Amb tot, ambdues jornades analitzaran casos pràctics amb la finalitat de divulgar i promoure l’adopció i la innovació tecnològica entre el teixit industrial d’Osona. Per això, el cicle que s’estrena per primera vegada a la comarca es dirigeix exclusivament a aquelles empreses que tinguin seu o operin a la comarca.

L’Ajuntament de Manlleu i la Cambra d’Osona volen d’aquesta manera contribuir al progrés d’un sector industrial que segon apunta el darrer Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball de l’ens cameral representa el 16,9% del teixit empresarial de la comarca, concretament hi ha actius 900 comptes de cotització. De fet, l’estudi conclou que tres de cada deu llocs de treball a la comarca són del sector industrial, el que significa un total de 23.000 contractes.