La Cambra i la Mobile World Capital Barcelona s’uneixen per apropar la transformació digital a les empreses

Ambdues entitats s’han compromès a treballar per fer partícips a totes les empreses de la transformació digital i a potenciar la formació en noves tecnologies entre els joves.

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carles Grau, han signat un conveni de col·laboració per potenciar i fomentar la transformació digital entre el teixit empresarial i emprenedor del país.

En aquest sentit, l’acord preveu establir l’organització conjunta d’actuacions que facilitin la transformació digital de les empreses a través de serveis i solucions digitals, així com també realitzar actuacions de formació i capacitació que donin resposta a la manca de professionals qualificats en noves tecnologies.

L’acord signat entre la Cambra de Barcelona i MWCapital s’estructurà en set àmbits d’actuació. En primer lloc, la innovació on ambdues entitats treballaran per explotar col·laboracions en iniciatives en el marc del 4YFN i el projecte The Collider, així com en la cerca de finançament. El paper de la tecnologia serà la segona àrea i es treballarà per col·laborar en la transformació digital de les empreses fent ús de la potencialitat que ofereix el 5G.

El tercer àmbit d’actuació serà el talent, on tant MWCapital com la Cambra treballaran per posicionar Barcelona un com un HUB de talent digital i per oferir continguts formatius en competències digitals per a joves.

El Hub Industrial de Mobilitat Sostenible serà un altre dels espais de col·laboració, atès que mitjançant aquest acord la Fundació es compromet a participar en el projecte i a designar representats en les comissions Executiva, Tècnica i Consultiva.

I per últim l’impacte de la revolució tecnològica en la societat, la potencialitat dels projectes europeus i la internacionalització de l’ecosistema de start-up català també actuaran com àmbits temàtics.

El conveni signat a les oficines corporatives de la Cambra de Barcelona s’allargarà fins al 31 de desembre del 2021, però ambdues entitats han acordat renovar-lo anualment quatre anys més.