La Cambra i el Departament de Polítiques Digitals convoquen un segon cicle de seminaris web sobre Intel·ligència Artificial

S’han programat 6 sessions dedicades a les aplicacions i oportunitats d’aquesta tecnologia en sectors com la cultura, l’energia, la salut i la indústria, entre d’altres.

Després de finalitzar el primer cicle de seminaris web introductoris a la Intel·ligència Artificial amb l’objectiu d’apropar aquesta tecnologia a les empreses, la Cambra de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals convoquen un segon cicle de 6 webinars gratuïts i oberts a tothom per debatre i reflexionar sobre el present i el futur de la Intel·ligència Artificial.

Durant les sessions formatives, que arrencaran el proper 26 de maig, s’aprofundirà en les aplicacions, tendències i oportunitats de la Intel·ligència Artificial en sectors com la cultura, l’energia i la sostenibilitat, la indústria, la salut, l’alimentació i la mobilitat. Cada webinar estarà dedicat a un sector concret i comptarà amb la intervenció d’experts en innovació i noves tecnologies.

Aquesta acció s’emmarca en el conveni marc de col·laboració entre la Cambra i el Departament de Polítiques Digitals per a l’impuls de les tecnologies digitals avançades i el foment de l’economia digital, amb actuacions conjuntes en àmbits com la Intel·ligència Artificial, la ciberseguretat, la New Space, la Blockchain, el Pla DonaTIC i el Digital Innovation Hub de Catalunya.

 

Sessió 1: Sector indústries culturals i basades en l’experiència Artificial
Dia 26 de maig
Hora 10:00h
Descripció La IA és una de les tecnologies que més s’ha desenvolupat al sector de les indústries culturals i basades en l’experiència. N’expliquem els motius i analitzem quines són les tendències actuals de la Intel·ligència Artificial en aquest sector.
Inscripcions https://ja.cat/oMiZU

 

Sessió 2: Sector energia i sostenibilitat
Dia 16 de juny
Hora 10:00h
Descripció Sessió virtual dedicada a l’anomenat “Smart Recycling”, on aprendrem com es pot utilitzar Intel·ligència Artificial per automatitzar processos i separar el flux de residus en diferents tipus de materials per poder reciclar-los després.
Inscripcions https://ja.cat/qcEZl

 

Sessió 3: Sector Indústria 4.0
Dia 22 de setembre
Hora 10:00h
Descripció Com a element central de la Quarta Revolució Industrial, la IA ha transformat la indústria i sectors comercials. Analitzem el potencial i abast multisectorial de l’aplicació dels canvis derivats de la integració de la Intel·ligència Artificial en aquests àmbits.
Inscripcions https://ja.cat/YPysm

 

Sessió 4: Sector salut i benestar
Dia 20 d’octubre
Hora 10:00h
Descripció Presentació del Pla de Promoció i Desenvolupament de la Intel·ligència Artificial (IA) al Sistema de Salut de Catalunya ideat per CatSalut amb el Departament de Salut: introducció, eixos i accions concretes que s’estan desenvolupant.
Inscripcions https://ja.cat/G1HEK

 

Sessió 5: Sector mobilitat
Dia 17 de novembre
Hora 10:00h
Descripció El futur de la mobilitat estarà marcat per reptes com la sostenibilitat mediambiental, però també la digitalització i l’automatització. En aquest webinar tractarem el fenomen dels vehicles connectats aplicant la Intel·ligència Artificial.
Inscripcions https://ja.cat/Pnxye

 

Sessió 6: Sector agroalimentari
Dia 15 de desembre
Hora 10:00h
Descripció L’agroalimentació és un sector en plena transformació digital on la Intel·ligència Artificial, de la mà d’altres tecnologies facilitadores, permet una millor presa de decisions gràcies a l’anàlisi massiu de dades. Ho expliquem amb alguns exemples.
Inscripcions https://ja.cat/ptsKS