La Cambra d’Osona reconeix el talent i l’esforç del teixit productiu de la comarca en el marc dels Premis Cambra Osona 2021

Les empreses guardonades han estat Mercè Girbau, Formatges Mas el Garet, JCM Group, Miquel Macià de Nació Digital i la Cooperativa Plana de Vic i de Vaquers d’Osona. 

L’Edifici del Sucre de Vic ha estat l’escenari avui a la tarda d’una doble celebració. Per una banda, la Cambra ha inaugurat les noves oficines territorials, uns nous espais situats a la planta baixa de l’esmentat edifici que tenen com a objectiu apropar la corporació al territori fent-la més accessible al conjunt del teixit productiu, tot millorant l’oferta de serveis que es proporciona. I per altra banda, s’ha fet entrega dels premis Cambra Osona 2021, uns guardons que, de nou, han tornat a premiar a aquelles organitzacions que contribueixen al creixement del teixit econòmic de la comarca amb responsabilitat i compromís, així com també aquelles empreses que contribueixen a fer del territori un entorn més socialment responsable.  

Concretament, la Cambra ha guardonat en categoria de dona empresària a Mercè Girbau de Girbau, en empresa agroalimentària a Formatges Mas el Garet, en tecnologia i innovació a JCM Group i en trajectòria empresarial a Miquel Macià de Nació Digital. Enguany, a més, la corporació ha volgut fer un reconeixement sectorial a la Cooperativa Plana de Vic i de la de Vaquers d’Osona. 

L’acte ha aplegat empreses i autònoms/es d’arreu d’Osona i ha comptat amb el president de la Cambra d’Osona, Pere Antentas, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, sota la conducció de la periodista, Elisabet Carnicé.  

La trobada cameral també ha comptat amb la participació de Joan Vila, CEO de l’empresa LC Paper (Besalú) i president de la Comissió d’energia de PIMEC, qui ha pronunciat la ponència Economia del canvi climàtic: ruta cap a una societat frugal, la qual ha versat sobre els reptes i el full de ruta climàtic que han de seguir les empreses per treballar d’acord amb els objectius mundials de sostenibilitat.  

A més, la jornada ha servit per fer constar “la capacitat resilient, innovadora, i treballadora que ha demostrat el teixit empresarial de la comarca durant la Covid-19”, tal com ha expressat la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici. Alhora, durant l’acte també s’ha transmès un missatge esperançador als empresaris i empresàries. En aquest sentit, la presidenta ha exposat les xifres positives de l’últim Informe trimestral del teixit empresarial i mercat de treball de la comarca. L’estudi recull que la comarca ha tancat el tercer trimestre amb més de 70.000 llocs de treball; un nombre d’aturats que ja gairebé se situa a nivells previs a la pandèmia (només un 0,4% per sobre del mateix mes del 2019); un 0,2% més de comptes de cotització respecte a l’any anterior.  

Els Premis Cambra Osona 2021, un reconeixement al talent i al compromís empresarial 

L’edició d’enguany dels Premis Cambra Osona 2021 ha guardonat a: 

Mercè Girbau de Girbau 

En categoria de dona empresària 

Presidenta de l’empresa de maquinària de bugaderia Girbau. El premi reconeix el seu esforç i talent per internacionalitzar l’empresa. L’empresa compta amb 3 centres de fabricació a Vic, França i una fàbrica a Xina. A més, té filials a França, Cuba, els Estats Units, Regne Unit, Brasil, Argentina, Emirats Àrabs, Alemanya, Xina, Itàlia, Austràlia, República Dominicana, Portugal, Mèxic i Colòmbia. 

Formatgeria Mas el Garet 

En categoria d’empresa agroalimentària 

Recull el premi Lluís Mauri, gerent de Formatges Mas el Garet, una empresa pionera en l’aposta de formatges i derivats làctics fets a partir de llet de cabra de producció ecològica. 

 JCM Group 

En categoria de Tecnologia i innovació 

JCM Group és una empresa dedicada a les solucions tecnològiques, la gestió i la seguretat de les portes automàtiques. En aquest cas, se’ls reconeix l’aplicació d’un receptor que pretén revolucionar l’activitat diària de les empreses i de les comunitats de veïns, pel que fa al manteniment de les portes de garatge. Recullen el premi Marta Calvo i Jordi Beringues. 

Miquel Macià de Nació Digital 

En categoria de Trajectòria empresarial 

És el fundador del diari Osona.com, de diverses capçaleres locals digitals i del Nació Digital (un dels mitjans de referència a Catalunya). Amb el premi, la Cambra d’Osona reconeix la seva visió de negoci i els seus anys d’experiència i èxit al món digital.   

I com a novetat d’enguany, la corporació territorial també ha volgut reconèixer l’esforç per dignificar la feina dels ramaders a la comarca que han fet la Cooperativa Plana de Vic i de la de Vaquers d’Osona. Recullen la menció Sebastià Juanola i Vicenç Ferrer.