La Cambra d’Osona ampliarà les instal·lacions de l’edifici El Sucre per millorar la seva accessibilitat a l’empresariat

Els treballs faran més accessibles les oficines d’atenció i serveis a les empreses i adequaran tecnològicament les sales Sert i Llotja per esdevenir espais d’ús oberts a la societat civil i al món empresarial.

L’edifici d’El Sucre, seu de la Cambra d’Osona, serà reformat amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat de la Cambra d’Osona i oferir millors serveis a l’empresariat de la comarca. L’acord va ser aprovat ahir pel Comitè executiu de la Cambra de Barcelona i serà implementat al llarg d’aquest any 2021, amb l’objectiu de completar-se abans d’acabar l’any.

En el marc d’aquesta important inversió, la corporació manifesta la seva aposta pel territori fent l’entinat més accessible al teixit empresarial local i contribuint al seu desenvolupament i progrés econòmic. En aquest sentit, el projecte materialitzarà el trasllat de les oficines d’atenció i serveis a l’empresa de la Cambra d’Osona, actualment ubicades a la primera planta de l’edifici, a un nou local de 130 metres quadrats a la planta baixa, més visible a peu de carrer i amb connexió directa a les Sales Sert i Llotja, propietat de la corporació.

La reforma culminarà, en una segona fase, amb l’adequació tecnològica de les Sales Sert (344 metres quadrats) i Llotja (316 metres quadrats), que es volen reforçar com a punts d’esdeveniments empresarials i a disposició del territori.

El Sucre de Vic, espai de trobada empresarial

La Cambra d’Osona és actualment propietària parcial de l’edifici El Sucre, tot un símbol del passat industrial de la comarca que a finals del segle XIX va acollir la primera fàbrica que va utilitzar la bleda-rave a Catalunya per obtenir el sucre roig, base del sucre refinat. Adquirida per l’Ajuntament de Vic l’any 1991, l’edifici avui és la seu de diverses administracions i entitats, entre elles la Cambra d’Osona.

La corporació posa a disposició d’empreses i organitzacions el lloguer dels seus espais a l’edifici El Sucre, entre ells les Sales Sert i Llotja. Es tracta d’espais singulars, polivalents i dotats d’equipament tecnològic i audiovisual, preparats per acollir un gran ventall d’esdeveniments des de reunions empresarials, congressos i rodes de premsa, a presentacions de productes i seminaris, entre d’altres.

Tanmateix, i per tal de donar suport a les empreses en l’impacte de la Covid-19, la Cambra d’Osona implementa des dels darrers mesos una campanya de lloguers activa basada en important descomptes amb l’objectiu de que empreses i entitats del territori puguin celebrar les seves trobades amb totes les mesures sanitàries garantides.